monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Scandal pentru o stație de autobuz. Ce spun reprezentanții CTP?

Clujenii care lucrează în clădirea de birouri „The Office” cer reprezentanților CTP să mute stația „Someșul”., fiindcă blochează ieșirea din parcare.

Câțiva clujeni au trimis nenumărate cereri la Compania de Transport Public din Cluj-Napoca, cu privire la stația „Someș”, deoarece blochează ieșirea din parcarea clădirii de birouri The Office. Fiindcă reprezentanții CTP nu au răspuns, unul dintre clujenii în cauză a făcut un apel către administrația locală.

„Domnule Emil Boc, în numele celor câteva mii de oameni care lucrează în clădirea The Office Cluj-Napoca, va rog să implementați câteva schimbări legate de poziția stației de autobuz/semafor deoarece blochează ieșirea din parcare. Zilnic se stă la coadă, în unele zile chiar și 20-30 de minute, deoarece mașinile nu pot ieși, fiind blocate de autobuze care stau la semafor sau în stație. Sunt perioade când timp de 10 minute nu iese nicio mașină, deoarece sunt 3-4 autobuze în stație. Știu că transportul în comun este important și trebuie încurajat, însă aici vorbim de o problemă generată de poziția stației. Cred că locuim într-un oraș unde putem să mutăm o stație și nu e necesar să mutăm o clădire”, a scris Alex Ursa, un clujean, pe pagina de Facebook a primarului orașului.

Reprezentanții CTP spun că mutarea stațiilor nu ține de competența lor.

„Această problemă ține de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. CTP-ul nu poate face stația unde vrea el. Pentru asta este comisia la nivel de oraș și ei decid dacă se mută sau nu. Unde să o mutăm? Cu cei de la Primărie s-au stabilit soluțiile de intrare, de ieșire de la această clădire”, a spus Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Tânărul clujean a făcut o sesizare și către Primăria Cluj-Napoca, iar două zile mai târziu a venit răspunsul sec și mai mult decât nesatisfăcător.

„Sesizarea dumneavoastră cu numărul 524xxxx/ 05.11.2018 a fost închisă având rezoluția: Parțial - Stația de transport în comun se va reloca astfel cum este prevazut în proiectul de modernizare a bulevardului”, s-a scris în răspuns.