Actualitate

ATENȚIE șoferi, cod galben de CEAȚĂ în județul Cluj. Mai multe zboruri sunt ÎNTÂRZIATE

Diferența de temperatură între cea a aerului și cea a solului face din nou probleme șoferilor, în România înregistrându-se mai multe zone în care dimineața persistă ceața.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, a fost emis o atenționare COD GALBEN de ceață până la ora 10:30 mai multe localități din județul Cluj fiind cuprinse de ceață. Aceste localități sunt: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Apahida, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Săvădisla, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Cuzdrioara, Călărași, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Vad, Petreștii de Jos, Dăbâca, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton. În această zonă ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată COD GALBEN de ceață a fost emis și pentru mai multe localități din județele: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Alba, Giurgiu, Teleorman și Mehedinți.


Pentru prevenirea accidentelor rutiere, centrul InfoTrafic recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să foloseasca sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, să nu efectueze depășiri riscante, să păstreze în mers o distanța suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță și să adopte o conduită preventivă la volan.

În ceea ce privește aterizările și decolările de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, la această oră se înregistrează mai multe zboruri întârziate din cauza ceții. Zborul RO 641 București - Cluj, programat să sosească la ora 07:45 este întârziat, iar la decolări, zborurile W6 3331 Cluj - Beauvais care trebuia să decoleze la ora 06:30, W6 3349 Cluj - Viena și RO 642 Cluj - București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter