monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Băut și fără permis a fost prins conducând o mașină furată

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, după ce polițiștii l-au prins conducând o mașină pe care o luase fără acordul proprietarului. Bărbatul nu deținea permis de conducere și era sub influența alcoolului.

La data de 4 noiembrie, în jurul orei 01:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat, de 27 de ani, din Măguri Răcătău, care circula cu autovehiculul pe DJ107 M, pe raza localității Luna de Sus, având permisul de conducere reținut.

De asemenea, polițiștii au constatat că bărbatul se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge.


În continuarea verificărilor, s-a stabilit că bărbatul ar fi luat autoturismul cu care se deplasa, fără acordul proprietarului, în scopul folosirii pe nedrept.

Cel în cauză avea permisul de conducere reținut, întrucât față de el era dispusă măsura interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, prin hotărâre judecătorească, acesta fiind condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul cu permisul reținut și furt în scop de folosință, fapte prevăzute de Codul penal.