Actualitate

Inventarul IDEILOR FAINE pornite de la Cluj

Fostul nostru coleg de redacţie Andi Daiszler a trecut în revistă câteva proiecte inedite care schimbă viaţa României. Ce au în comun? Toate au pornit de la Cluj.

Sub denumirea de “Câteva inițiative demne de toată lauda pornite la (sau de la) Cluj”, Andi Daiszler aminteşte de la campaniile Beard Brothers, la concertele Scena Urbană până la campania Walking Month sau proiectul “o masă caldă”.

Redăm postarea jurnalistului:


Câteva inițiative demne de toată lauda pornite la (sau de la) Cluj:

-Campania Primul Permis derulată de MOL Romania. Nu cred că am identificat o campanie de CSR care să se potrivească mai bine unui nume atât de mare.
-Seria de concerte Classic Unlimited în locuri neconvenționale e absolut fabuloasă și vă îndemn să vă bucurați de muzica asta oriunde puteți
-Food Waste Combat și modul în care JCI Cluj a făcut pași concreți dincolo de traininguri, conferințe și discuții despre lucruri esențiale înspre înființarea primei Bănci de Alimente din oraș. Foarte, foarte fericit de pașii făcuți de oameni înspre o direcție concretă.
- Seria de evenimente Street Food Festival din toată țara, crescute cu cap la Cluj.
- Concursurile de soluții internaționale de arhitectură pentru mai toate zonele centrale ale orașului
- Concertele Scena Urbana din Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Mai sunt și alte concerte care au loc în cimitirele din România (Cimitirul Bellu de Noaptea Muzeelor de exemplu), dar nu așa cum se întâmplă în fiecare an de Luminație + bonus cel de pe treptele UBB-ului cu galeria U Cluj.
- Toate campaniile Beard Brothers.
- O masă caldă. De la Cluj pe mai departe.
- Târgul de Cariere, care a crescut în 10 ani la dimensiuni astronomice cu mii de vizitatori în fiecare zi în fiecare locație (și sunt foarte multe).
- Cluj Design Days, care se extinde la Timișoara Design Days
- Walking Month - pentru mii și milioane de pași în scopuri caritabile
- ShoeBox - pentru mii de zâmbete aduse celor care au atâta nevoie de ele.
- Cimbru Food Truck, food-truck-ul care dă gustul la nivel european, pornit dintr-o pasiune de nedescris și transformat într-un stil de viață.
- Cărțile pe față, un om cu o carte care încearcă să schimbe o țară
- Cinemobilul, un om cu un proiector care duce bucuria cu el.


“Cum să nu te simți inspirat și să nu vrei să participi și tu la schimbarea asta de mentalitate din jurul tău? Cum să nu te bucuri când ești atât de aproape de tot? Astea sunt doar câteva dintre lucrurile care se întâmplă în jurul nostru și din care merită să învățăm”, încheie Andi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter