monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Reacția directorului acuzat că „cerșea” bilete la Moromeții 2: "Am dovada în telefon"

Producătorul celui mai aşteptat film românesc de dezlănţuie. Tudor Giurgiu, care lansează zilele acestea "Moromeţii 2" este indignat că un director de la Ministerul Culturii şi-a pus consilierul să îi ceară invitaţii la premiera din Bucureşti.

Giurgiu a povestit pe Facebook cum a aflat că directorul câştigă suficient ca să îşi permită să cumpere un bilet de 30 de lei. Ion Matei, directorul Direcţiei de Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană de la Ministerului Culturii, se apără însă şi spune că a vrut să cumpere bilet.

Tudor Giurgiu, regizor și producătorul „Moromeții 2”: Să vii din minister, în condițiile în care nu ne cunoaștem, nu-l cunosc pe acest domn, nu știu cine e, ce a făcut la viaţa lui, e incalificabil să te adresezi în scris prin intermediul unui consilier. M-a deranjat tipul de atitudine care e des întâlnit și nu doar în cazul unor premiere de film. Sunt festivaluri mari, se cer de la Guvern, de la consilii locale, vrem și noi, vrem. De ce vreți? Există vreo obligaţie? Lăsați-ne pe noi să decidem pe cine invităm și cum.


Ion Matei, directorul Direcţiei de Cultură Scrisă din Ministerul Culturii: Nu era vorba de bilete gratuite. Eu am sunat la Sala Palatului, şi am dovada în telefon, să cumpăr bilete. Şi mi s-a spus că se intră cu invitaţii. Lucrez de atâţia ani în Ministerul Culturii şi niciodată nu l-am apelat pe domnul Giurgiu sau pe altcineva pentru gratuităţi. Noi sprijinim TIFF-ul domnului Giurgiu de ani de zile şi faptul că dânsul spune că nu mă cunoaşte este, din punctul meu de vedere, un semn bun. Pentru că nu i-am cerut niciodată nimic.

CITEȘTE ȘI


Tudor Giurgiu, revoltat: Cu 100.000 de euro în cont, un director „cerșește” bilete la Moromeții