Actualitate

Când se vor finaliza lucrările la Piaţa Mihai Viteazu?

Primarul Emil Boc a anunţat vineri data la care vor fi finalizate lucrările la Piaţa Mihai Viteazu.

sursa foto ziardecluj.ro sursa foto ziardecluj.ro

“Pe 15 noiembrie vor fi gata lucrările la Piaţa Mihai Viteazu pentru că ne apropiem de Centenar, de marele moment astral al istoriei românilor, 100 de ani de la 1 Decembrie 1918. Vor fi gata statuia şi piaţeta”, a spus Boc.

De reabilitarea statuii lui Mihai Viteazu se ocupă Asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp SRL. Valoarea contractului este de 3,2 milioane lei și include consolidarea și restaurarea statuii domnitorului Mihai Viteazul. În paralel, se vor executa lucrări de refacere a zonelor verzi, de modernizare a iluminatului stradal și se vor face reparații la trotuarul care înconjoară piața.


Piața Mihai Viteazu a bătut pasul pe loc timp de zece ani şi este unul dintre cele mai urâte locuri din oraș. A ajuns într-un stadiu avansat de degradare din cauza neînțelegerilor dintre Primărie și portughezii de la Cogedir Gestao de Projectos, care ar fi trebuit să facă un parking subteran.  În luna mai 2009, firma portugheză Cogedir a semnat un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea primului parking subteran public din Cluj-Napoca, în Piața Mihai Viteazu, o investiție estimată la opt milioane de euro. Termenul de finalizare anunțat de partenerii proiectului era de doi ani, astfel că primele mașini ar fi trebuit să parcheze sub statuia lui Mihai Viteazu în anul 2011. Nu s-a făcut nici parking, nici modernizarea pieței.

Ultimele Stiri
abonare newsletter