Actualitate

BLOCURI DE 12 ETAJE în Florești! Locuitorii sunt DISPERAȚI.

Construcția de blocuri de 12 etaje în Florești a început. Floreștenii sunt disperați.

În ciuda problemelor existente cu traficul, cu rețeaua de canalizare și cea electrică, administrația locală Florești aprobă autorizații de construcție una după cealaltă. Recent a început construcția unor blocuri cu 12 etaje, unde vor fi puse la punct zeci de apartamente, ceea ce înseamnă că sute de persoane se vor stabili în Florești, aglomerând și mai mult localitatea.

„A început construcția blocurilor turn de 12 etaje din Florești!


În ciuda traficului infernal de pe drumul național (str. Avram Iancu dinFloresti) care face legătură dintre Florești și Cluj-Napoca, în pofida rețelelor de alimentare cu apă și canalizare care sunt subdimensionate și cu toată opoziția vecinilor, buldozerele au început să sape fundația viitoarelor blocuriturn de 12 etaje.

Nu contează că ne sufocăm zilnic în trafic ore în șir, nu contează că apă se întrerupe constant, nici canalizarea care refulează, nici străzile care sunt inundate la fiecare ploaie, Primăria Florești a dat zilele acestea autorizația de construcție pentru blocurile de 12 etaje de pe str. Avram Iancu.


Administrația locală din Florești nu respectă nici decizia Inspectoratului de Stat în Construcții care a statuat că este nevoie de un nou PUG și că nu se mai pot emite autorizații de construcție și certificate de urbanism.

Conducerea Florestiului nu da doi bani nici pe oamenii care locuiesc în blocurile de trei etaje lângă care, aproape lipite, se vor construi blocurile turn de 12 etaje. Acestea vor avea parterul supra-înălțat până aproape de primul etaj al blocurilor de trei etaje.


În consecință, alte sute de oameni cu sute de mașini se vor mută într-o zona gândită prost, aglomerată, fără spații verzi, fără utilități decente, fără drum care să asigure o circulație normală, suprasolicitand o canalizare care refulează tot timpul, un sistem electric și o alimentare cu apă care permanent clachează.

În aceste condiții, cât de iresponsabil poate să fie primarul Horia Șulea? Cât ne costă această iresponsabilitate? Ce preț a fost plătit și ce preț vom plăti în continuare pentru că acest proiect al blocurilor de 12 etaje să meargă în continuare?”, a declarat activistul Daniel Meze.


Proiectul ar urma să fie finalizat în octombrie 2021.

 

abonare newsletter