Actualitate

10 milioane de români îşi fac cumpărăturile de pe internet. Care sunt produsele preferate

Mai mult de jumătate dintre români folosesc e-commerce, electronicele fiind cele mai achiziţionate produse, cu o pondere de 33% din total, relevă un studiu realizat în cele şase pieţe mari ale Europei Centrale şi de Est (ECE) de compania de consultanţă Colliers.

Sursă foto: https://alexandruguzi.ro Sursă foto: https://alexandruguzi.ro

Electronicele sunt urmate, în preferinţele cumpărătorilor, de produse de hobby, decoraţiuni interioare şi jucării (23%), haine şi încălţăminte (20% din total), de mobilier şi electrocasnice (16%) şi de mîncare şi îngrijire personală (8%).

Potrivit raportului Survival of the fittest, piaţa românească va creşte de la 1,91 miliarde de euro în 2017 la 3,34 miliarde euro în 2022. Pentru comparaţie, piaţa poloneză va creşte de la 6,52 miliarde de euro la 9,88 miliarde de euro, cea din Ungaria de la 1,48 miliarde de euro la 2,24 miliarde de euro, iar cea din Bulgaria de la 0,43 miliarde de euro la 0,7 miliarde de euro.


Un scenariu conservator de creştere estimează extinderea comerţului electronic în cele şase pieţe mari ale Europei Centrale şi de Est cu 8,8% pe an, de la o valoare iniţială de 13,1 miliarde euro până la 20 miliarde euro.

Etichete: cumparaturi online
abonare newsletter