Actualitate

Bianca Iuga, o tânără din Cluj, reprezintă România la concursuri de frumusețe în întreaga lume

Bianca Iuga face modeling de la o vârstă fragedă, de când au pus ochii pe ea agențiile de modele. A ajuns în doar câțiva ani să reprezinte România la concursuri la nivel internațional, însă ea vede modelingul doar ca pe un hobby, iar pe primul loc se află școala.

Bianca Iuga este din Vișeu de Sus și a ajuns la Cluj în urmă cu câțiva ani, când a început clasa a IX-a la Colegiul Național „George Coșbuc”, unde a studiat la secția științele naturii, în limba germană. La scurt timp după ce a ajuns în Cluj, a fost remarcată de Lili Mihacea, managerul unei agenții de modele clujene și de atunci colaborează împreună.

Școala mereu pe primul loc

Cu toate că o tânără fată ar fi putut să își piardă ușor capul fiind toate reflectoarele ațintite asupra ei, mama Biancăi a avut grijă ca tânăra să pună mereu școala pe primul loc. Cariera ei de model a fost condiționată de note foarte bune la școală.


Astfel, printre calcule matematice și formule chimice, au avut loc prezentări de modă, concursuri de miss și shootinguri.

„Pentru mine modelingul este un hobby, mă ocup de asta doar în timpul vacanței și când nu mă ocup de școală. Este solicitant, fiindcă de obicei singură mă ocup de ținute, trebuie să văd ce se cere la fiecare concurs, să mă documentez despre țara în care merg, să le cunosc istoria, politica, să nu fac vreo gafă”, explică Bianca Iuga.


La doar 18 ani, a reprezentat România peste hotare

De cinci ani de zile, Bianca a participat la shootinguri pentru articole vestimentare, pantofi, bijuterii și așa mai departe. A apărut în reviste, însă ea preferă mai mult partea de catwalk. A reușit în timp să cunoască persoane importante din lumea modei, iar la doar 18 ani a reprezentat România pentru prima dată în străinătate.

„La 17 ani am participat la o prezentare de modă la un festival în Brașov. Acolo am fost observată și am fost invitată să particip la faza națională la Miss România. Am participat, dar atunci nu am câștigat nimic, fiindcă nu aveam experiență. Nu puteam să reprezint România în străinătate fiindcă aveau nevoie de foarte multe acte ca să mă trimită, fiindcă eram minoră. Dar m-am ambiționat, am participat și în cel de-al doilea an și am câștigat, apoi am reprezentat România în Egipt”, povestește tânăra.


De curând, tânăra a participat la un concurs în Taiwan. Bianca Iuga a fost 4th runner up Global Charity Queen și 1st runner up Miss Photogenic în cadrul concursului de frumusețe Global Charity Queen din Taiwan. Pentru faza națională, tânăra s-a machiat singură, s-a coafat singură și ținutele le-a ales ea. Apoi, la când a ajuns la etapa internațională, cu toate că a continuat să se ocupe singură de partea de machiaj și coafuri, pentru ținute a colaborat cu un designer.

Tot timpul trebuie să arăți impecabil. Părul, machiajul, ținutele, tot timpul trebuie să fie perfecte. Trebuie să ai o atitudine pozitivă, să interacționezi cu fetele, cu staff-ul, să zâmbești și să te simți bine. Trebuie mereu să ai grijă ce vorbești, cum vorbești. Contează foarte mult ceea ce spui. Trebuie să cunoști și limbi străine.


„Pentru faza internațională am colaborat cu Luminița Balaș. Ea a fost principalul designer care s-a ocupat de ținutele mele. Am avut ținute de cocktail, ținute de seară. Am fost la Târgul Mureș la ea la atelier și după o singură probă a reușit să îmi facă niște ținute ca turnate pe mine, atât în ceea ce privea aspectul fizic, cât și atitudinea mea. Culoarea, croiul, totul mi s-a potrivit. Și m-am simțit foarte bine în niște rochii foarte sofisticate. Au fost foarte bine văzute ținutele mele în Taiwan”, mărturisește Bianca.

Sunt studiate mereu, nu doar în cadrul probelor

Cu toate că viața modelelor pare una plină de lux și de evenimente interesante, în cadrul concursurilor, fetele trebuie să se comporte mereu impecabil, fiindcă persoanele din juriu le studiază mereu, nu doar în timpul probelor.


„Tot timpul te jurizează, te studiază, nu doar în timpul unei probe. Se uită și cum mănânci, cum interacționezi cu alții, cum saluți”, spune tânăra.

Bianca Iuga are acum 20 de ani. Învață economie în limba germană la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, iar anul acesta urmează să aibă examenul de licență. Pe viitor dorește să urmeze un master tot în domeniul economiei și apoi să înceapă o carieră. În timpul liber, când nu îmbracă ținute elegante și nu pășește hotărâtă pe podium, tânăra face sport. De asemenea, Biancăi îi place să se implice în voluntariate la festivalurile clujene. Fiind preocupată de lumea care o înconjoară, de-a lungul timpului tânăra a adunat haine și mâncare neperisabilă pentru persoane nevoiașe, iar în această primăvară a ajutat la plantarea de copaci în jurul Clujului.

 

 

Etichete: modeling
Ultimele Stiri
abonare newsletter