Actualitate

Cei care desenează pe clădirile din Cluj sunt arși la buzunare. Amenzile vor crește

Un tânăr din Apahida a desenat pe o clădire din centrul istoric a Clujului, care tocmai fusese renovată. Poliția a identificat infractorul și i-a fost aplicată amenda. Boc vrea să crească valoarea amenzii.

Sursă foto: Facebook Emil Boc Sursă foto: Facebook Emil Boc

Un tânăr a fost amendat de poliția locală după ce a vopsit pereții unei clădiri din centrul istoric al orașului. Tânărul a trebuit să plătească o amendă de 2.500 de lei, iar pe viitor sancțiunile pentru cei care murdăresc statuile și clădirile din Cluj-Napoca cu desene și inscripții de tip grafitii se vor dubla.

„Poliția locală, în parteneriat cu Poliția Municipiului Cluj-Napoca, a identificat și amendat pe numitul M.P.S., domiciliat în localitatea Apahida, care a vopsit pereții unei clădiri din centrul istoric al orașului care tocmai fusese renovată .
A fost aplicată amenda maximă de 2.500 de lei, potrivit HCL 191/2009, cu modificările ulterioare și a fost depusă plângere penală pentru distrugere.


De asemenea, în contextul multiplicării acestor activități nelegale, propun modificarea cuantumului amenzii de la 1.000 - 2.500 lei cât este în prezent la 5.000 - 10.000 lei în vederea descurajării unor asemenea acte de distrugere. Modificarea cunatumului amenzii va putea fi realizată doar prin modificarea limitelor maxime ale amenzilor care pot fi aplicate de către autoritățile locale, respectiv modificarea prevederilor art. 8 alin.2 lit. d din OG 2/2002. Astăzi, limita maximă este de 2.500 lei”, a transmis primarul Emil Boc.

Etichete: amenzi
Ultimele Stiri
abonare newsletter