Actualitate

VINE IARNA! Valul de aer polar pune stăpânire pe România

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) vor fi şi ninsori cu lapoviţă. Se înteţeşte şi vântul, iar presiunea atmosferică scade accentuat. Maximele vor fi de la 11 la 21 de grade. Miercuri vine frigul şi odată cu el, apare lapoviţă pe suprafeţe mari.

Mai sus, pe creste va ninge, vântul poate atinge 90...120 km/h şi zăpada va fi puternic viscolită. Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, mai accentuat în Transilvania. Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze mai mari în cursul zilei când se vor atinge 55...70 km/h şi local 75...85 km/h. 


Joi o să avem vreme foarte rece pe la munte. Va mai ninge slab, dar pe creste, viscolul continuă. Vremea va continua să se răcească, devenind uşor mai rece decât în mod normal. Cerul va avea înnorări în regiunile din jumătatea nordică a ţării unde local şi trecător va mai ploua, iar în rest va fi variabil - cu probabilitate scăzută pentru ploi slabe, izolate. În zona montană precipitaţiile vor continua să fie mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, însă slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general mai mici decât în ziua precedentă, cu excepţia zonei montane unde va continua să sufle tare.
Conform ANM, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar minimele se vor încadra în general între -3 şi 6 grade. Weekend-ul aduce vreme frumoasă.


De vineri, valorile termice vor creşte de la o zi la alta, iar vremea va deveni caldă în majoritatea regiunilor.

Etichete: frig iarna
Ultimele Stiri
abonare newsletter