Actualitate

Caravana Moromeții 2 ajunge la Cluj

Pelicula Moromeții 2 va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul lunii octombrie.

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

Printre oraşele în care va ajunge caravana se numără şi Cluj-Napoca, Oradea, Hunedoara, Deva, Timişoara,  Ploiești, Constanța, Arad, Zalău, Roman, Ploiești, Caracal, Slatina, Turda, Târgu Mureș, Alba Iulia. Premiera de Gală este programată pe 5 noiembrie, la Sala Palatului, de la ora 20:00, evenimentul fiind deja sold-out.


Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producția este realizată de Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Iosif Paștina.


Moromeții este un roman de Marin Preda apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967, consacrându-l pe autor printre numele literaturii postbelice și considerat ca fiind magnum opus-ul scriitorului.

Un roman de tip frescă socială, opera ilustrează viața rurală în perioada interbelică și postbelică. Pe parcursul a o mie de pagini și aproximativ douăzeci de ani, autorul ilustrează dezagregarea lentă a nucleului social rural, familia patriarhală, și distrugerea spiritului țărănesc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter