Actualitate

O producție a Teatrului Maghiar din Cluj a câștigat premiul pentru Cel mai bun spectacol

Spectacolul "Ilegitim" de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, în regia lui Adrian Sitaru, producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, a câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol, la cea de a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru "Fest(in) pe Bulevard".

Sursă foto: www.huntheater.ro Sursă foto: www.huntheater.ro

Premiul i-a fost înmânat regizorului Adrian Sitaru de către Emil Boroghină, directorul Festivalului Shakespeare de la Craiova, în cadrul unei gale desfăşurată duminică la Teatrul Nottara.

"Nu mai e nevoie să vorbim de profesionalismul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, de zeci de ani unul dintre cele mai importante teatre din România şi din Europa. (...) Acolo se lucrează cu foarte mare seriozitate şi mă bucur că dl Sitaru a făcut un spectacol excelent care, după părerea noastră, a membrilor juriului, a fost cel mai în tema acestei ediţii. Cei care au văzut spectacolul la Teatrul Odeon, la Sala Mică, pot depune mărturie celor care nu l-au văzut că cel puţin această afirmaţie este una care are o bază reală. Felicităm trupa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi, bineînţeles, pe realizatorul total al acestei producţii", a spus Boroghină, potrivit Agerpres.

Actorul Miklos Bacs a primit, pentru rolul Victor din acelaşi spectacol, premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, premiul fiind ridicat tot de regizorul Adrian Sitaru.

abonare newsletter