Actualitate

Horia Şulea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Începe judecata pe fond

Dosarul penal în care sunt inculpaţi fostul şi actualul primar din Floreşti a ieşit din faza camerei preliminare astfel că, în curând, va începe judecata pe fond.

Tribunalul Cluj a respins contestaţiile fostului primar Ioachim Vancea, actualului primar Horia Şulea şi directorului executiv din Primăria, Florin Zanc împotriva hotărârii judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Cluj-Napoca. Acesta a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii.

Soluţia pe scurt a Tribunalului: “Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Horia Şulea, Florin Zanc şi Ioachim Vancea împotriva încheierii penale a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca. Definitivă.”


Fostul şi actualul primar al comunei Floreşti, Ioachim Vancea şi Horia Şulea, au fost trimişi în judecată pentru opt infracțiuni de abuz în serviciu asimilate celor de corupție.

Conform măsurilor şi excepţiilor dispuse de judecătorul de cameră preliminară, cei trei au fost trimiși în judecată în stare de libertate.


Concret, Ioachim Vancea (fost primar al comunei Florești) a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a cinci infracțiuni de abuz în serviciu asimilate celor de corupție, Horia Șulea (actual primar al comunei Florești) a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilate infracţiunilor de corupţie, iar Florin Zanc director tehnic în Primăria Floreşti a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu asimilate infracţiunilor de corupţie.

Horia Şulea este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu după ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270 de mii de lei, Ioachim Vancea de cinci infracţiuni de abuz în serviciu (curăţenia stradală din anii 2010, 2011 şi din perioada martie-mai 2012, cât şi pentru deszăpezirea din anii 2011 şi 2012), iar Zanc de complicitate la abuz în serviciu în ce priveşte atribuirea contractelor de deszăpezire din vremea lui Vancea.


Concret, spun procurorii, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, Horia Şulea, ordonator principal de credite şi coordonator al serviciilor de salubrizare, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi „nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. Şulea mai este acuzat că, în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe unul dintre terenurile primarului Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter