Actualitate

Arnold Schwarzenegger ar fi confirmat venirea la Cluj. 15.000 de euro de la Primărie pentru Cupa Mondială de Culturism în Polivalentă

Primăria Cluj dă peste 15.000 de euro pentru organizarea Cupei Mondiale de Culturism şi Fitness în luna noiembrie la Sala Polivalentă. Arnold Schwarzenegger, celebrul actor american, ar fi confirmat participarea la eveniment, potrivit organizatorilor.

Primăria Cluj-Napoca va aloca de la bugetul local suma de 70.000 de lei în vederea organizării în Sala Polivalentă, în parteneriat cu Federaţia Română de Culturism şi Fitness, a Cupei Mondiale de Culturism şi Fitness, în perioada 23-25 noiembrie.

"La finalului anului 2017, Cluj-Napoca a fost desemnat oraş european al sportului 2018, acest titlu aduce cu sine o recunoaştere internaţională a eforturilor în domeniul dezvoltării unor politici în domeniul sportului, dar ne şi responsabilizează pentru menţinerea şi îmbunătăţirea acestor tipuri de politici publice locale. Acest eveniment va avea loc în cea mai mare şi modernă sală din România, Sala Polivalentă. Cu o capacitate de până la 10.000 de locuri, sala este dezvoltată pe cinci nivele, având în mijlocul terenului cubul video unic în ţară cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD chiar în timpul evenimentelor. Sala Polivalentă are în dotare toate facilităţile corespunzătoare desfăşurării unui asemenea eveniment de interes naţional şi internaţional fiind cea mai modernă şi încăpătoare construcţie destinată organizării de evenimente din ţară. Anul 2017 a adus în Sala Polivalentă organizarea Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică, un eveniment cu o mare vizibilitate internaţională şi o realizare de excepţie pentru oraş. Considerăm că prezenţa în Cluj-Napoca a unei competiţii de asemenea anvergură, precum şi a unor nume mari din culturismul mondial, la acest eveniment confirmând participarea şi celebrul Arnold Schwarzenegger, reprezintă una dintre cele mai însemnate modalităţi de promovare a municipiului nostru pe plan intern şi internaţional”, se arată în proiectul de hotărâre.


Organizarea Cupei Mondiale de Culturism şi Fitness la Cluj-Napoca se ridică la suma de 110.000 lei.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, supranumit "Arnold de România" a fost invitat la evenimentul "Arnold Classic Europe", susținut în Barcelona, între 28-30 septembrie, acolo unde a participat și celebrul Arnold Schwarzenegger.


"În perioada 23-25 noiembrie vom organiza la Cluj-Napoca cel mai important eveniment al culturismului și fitnessului românesc, Cupa Mondială! Nu doar că am discutat despre acest subiect, dar i-am dat și o invitație oficială idolului copilăriei mele (Arnold Schwarzenegger) și căruia i-am spus că îl așteptăm cu mare drag în România", a precizat Gabriel Toncean.

Arnold, fost Mister Olympia în șase ani la rând (1970, 1971, 1972, 1973, 1974 și 1975), a socializat cu participanții, a încurajat dezvoltarea sportului și a împărtășit tuturor detalii despre viața sa de sportiv de performanță.


"Marele Arnold este un bărbat modest, prietenos şi motivaţional. Ne-a încărcat cu energie, cu optimism şi ne-a reamintit de importanţa performanţei sportive. Arnold, ajuns astăzi la 71 de ani, nu a fost doar un mare campion, ci este un lider politic apreciat la nivel mondial, un uriaş star de cinema, un filantrop. Un om mare. Şi unic", a mai spus Toncean, printr-un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

Gabriel Toncean a fost unul dintre invitații speciali ai Președintelui IFBB (International Federation of BodyBuilding and Fitness), Dr. Rafael Santonja. Această conferință a adus laolaltă reprezentanți de seamă ai fitnessului mondial, fiind cel mai mare eveniment din Europa organizat pentru celebrarea a peste 50 sporturi.


Dacă va onora invitația președintelui FRCF, Arnold Scharzenegger va inspira, cu siguranță mii de sportivi români să își depășească limitele și să tindă către podiumurile competițiilor internaționale. "Cel mai tânăr Mr. Universe din istoria culturismului" este încă un model pentru toți cei implicați în sportul de performanță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter