Actualitate

Sancţiuni în cazul elevei bătute în Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj

Două îngrijitoare au fost sancţionate în cazul unei eleve de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, care a fost bătută, a anunţat marţi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).

"În urma demersurilor CEDCD realizate deopotrivă la nivel de procedură administrativă, dar şi la Parchet, am fost informaţi oficial astăzi, 15 octombrie 2018, de către Ministerul Educaţiei Naţionale cu privire la măsurile disciplinare luate la nivelul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca: 1. Desfacerea contractului de muncă al supraveghetoarei de noapte care a agresat elevii; 2. Sancţionarea celei de-a doua îngrijitoare de noapte implicată în abuzurile împotriva elevilor cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de trei luni. Investigaţiile continuă în dosarul penal în cauză şi aşteptăm deopotrivă tragerea la răspundere penală a celor găsiţi vinovaţi", se arată într-un comunicat al CEDCD.

De asemenea, CEDCD îşi exprimă îngrijorarea cu privire la acţiunile împotriva elevilor din liceu ca urmare a dezvăluirii abuzurilor existente în cadrul unităţii de învăţământ.


"În acest moment, eleva supusă agresiunii în luna iunie se află într-o acută stare de vulnerabilitate, fiind victima unor presiuni concertate din partea reprezentanţilor şcolii pentru a părăsi instituţia de învăţământ. Faţă de această situaţie extrem de gravă vom face toate demersurile legale necesare pentru a ne asigura că integritatea psihică, emoţională şi fizică a elevei sunt protejate", a declarat preşedintele CEDCD, Mădălina Turza.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a preluat cazul referitor la abuzurile şi relele tratamente aplicate elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Judeţul Cluj în luna iunie 2018. În urma sesizărilor primite de la mai mulţi părinţi ai elevilor din acest liceu şi în contextul abuzurilor şi maltratării unei eleve din clasa a VII a acestui Liceu, CEDCD a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter