Actualitate

ARDE pădurea Hoia. 1 hectar de vegetație, ÎN FLĂCĂRI. Pompierii au stins focul după șase ore - FOTO

Un incendiu de pădure a zbucnit în luni seara în Pădurea Hoia.

Incendiu de padure in Hoia. Foto: Radio Cluj Incendiu de padure in Hoia. Foto: Radio Cluj

Un incendiu de pădure a fost fotografiat în această seară, în jurul orei 20.30. Focul afectează Pădurea Hoia, din imediata vecinătate a municipiului Cluj-Napoca.

Locuitorii din zonă au sunat la 112, iar o echipă de la ISU Cluj s-a deplasat la fața locului, a informat Radio Cluj pe pagina de Facebook.


Potrivit ISU Cluj, este un incendiu de vegetație într-o zonă accidentată, dar nelocuită. La fața locului s-a intervenit cu o autospecială și patru pompieri, iar terenul accidentat a impus intervenția pe jos.

Incendiul de vegetație care a izbucnit aseară în apropierea pădurii Hoia a fost stins după 6 ore. În jurul orei 02.45, pompierii au reușit să stingă flăcările.


„A ars doar vegetație uscată, pe o suprafață de circa 6 hectare. Accesul pompierilor la zona arderii a fost făcut pe jos. Cauza probabilă stabilită este foc făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, potrivit ziardecluj.

Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ un hectar. Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului, dar este foarte probabil ca acesta să fi izbucnit din cauza arderii nesupravegheate a resturilor vegetale uscate sau de la un grătar sau o țigară aprinsă, susțin pompierii.

abonare newsletter