Actualitate

10 ani pentru un sens giratoriu? Traficul în Gheorgheni/Borhanci rămâne de coşmar

Sensul giratoriu solicitat de șoferi la intersecția străzilor Constantin Brâncuși, Romul Ladea, Borhanci și Fagului ar urma să fie gata în zece ani.

”Problema este terenul. Am avut discuții cu Universitatea Agricolă pentru că o parte din teren este în proprietatea lor. Acest teren este încadrat ca stațiune pomicolă și nu poate nici măcar expropriat, nici cedat Primăriei pentru a putea fi făcută investiția. Căutăm o soluție pentru a putea face și drumul pe terenul lor. Discutăm de un hectar de teren, pe care cei de la Universitate l-au dezmembrat, dar avem nevoie de o hotărâre de guvern. Pentru Parcul Feroviarilor am așteptat 5 ani să fie dată hotărârea de Guvern. Dacă mai trebuie și un vot în Parlament va mai dura 5 ani. Căutăm soluții alternative: să facă investiția USAMV, pentru că și ei au interese în zonă sau să ne dea un drept USAMV -ul și să facem noi această investiție”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la o emisiune radio.

Acest sens giratoriu este deja o poveste fără sfârșit, la fel ca și demolarea garajelor. Primăria Cluj-Napoca a fost întrebată, în 2015, despre acest sens giratoriu, iar răspunsul a fost că nu deține teren.


”Pentru intersecția strada Constantin Brâncuși - str. Romul Ladea - strada Borhanci - strada Fagului există întocmit un proiect de amenajare sens giratoriu, dar este necesar teren privat (colț str. Romul Ladea - strada Fagului) fără de care nu se poate realiza nici măcar în forma experimentală. S-a luat legătura cu prorietarul terenului care ar trebui să doneze suprafața de teren Primăriei, lucru cu care, până acum, nu a fost de acord”, au replicat acum reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria a spus la începutul anului “stop joc” construcțiilor în cartierul Borhanci după ce studiile au arătat o depășire cu 126% a traficului. Acum, primarul Emil Boc spune că după implementarea unui sens giratoriu și lărgirea străzii Brâncuși se va da drumul la proiecte imobiliare. În luna mai, Boc se declara optimist și spune că până în vară ar urma să fie rezolvate toate aceste probleme. USAMV ar urma să cedeze Primăriei aproape un hectar de teren.


“Pe Borhanci mulțumesc USAMV pentru deschidere. Și acolo suntem într-o fază nu la fel de avansată ca și pe Bună Ziua, dar oricum pe direcția corectă, când reușim să lărgim intersecția de la intersecția Borhanci cu Romul Ladea și cu Brâncuși. Acolo ne blocăm. Degeaba dăm drumul la proiecte imobiliare că ajung oamenii să se blocheze la ieșirea din Borhanci. Urmează USAMV să facă procedurile legale de a acorda terenul pentru a se lărgi și de a se crea un sens giratoriu acolo, deci sper că până la sfârșitul verii să poată fi rezolvată și problema din Borhanci. Se va lărgi ieșirea în Brâncuși și va fi evident și un sens giratoriu tocmai ca să permită corelarea cu celelalte străzi care sunt acolo: Brâncuși, Fagului, Romul Ladea și Borhanci”, a spus Boc, în mai 2018.

Viceprimarul Dan Tarcea spunea în luna februarie că în zona Borhanci, toate PUZ-urile și toate studiile de oportunitate sunt blocate “până nu se găsesc soluții și până nu se deblochează proiectul centurii metropolitane și până nu avem alte soluții de a ieși din cartier nu vom da drumul la niciun PUZ”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter