monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Avocatul Poporului s-a sesizat după imaginile înfiorătoare de la Câmpia Turzii cu tineri drogaţi, în agonie pe străzi

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia a numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, sub influenţa drogului "Zombie"

sursa foto turdanews.ro

“Mass-media a prezentat, în 19 septembrie, o situaţie alarmantă existentă la nivelul oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, unde a pătruns în rândul tinerilor un drog de mare risc, denumit «Zombie». Imaginile surprinse arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcurile localităţii, tineri despre care presa relatează că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie. Din primele rezultate, se pare că a rezultat că tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv «Zombie». Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia tinerilor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, spune Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt Avocatul Poporului.

Pe imaginile surprinse de oameni pe străzile din Câmpia Turzii se poate observa cum tinerii consumatori sunt în agonie şi abia se pot mişca, notează turdanews.net. Potrivit unor surse, principalul dealer al drogului 'zombie' a fost identificat în persoana unui tânăr cunoscut de narcomani drept 'Baghera'.