Actualitate

Decizie şoc a Primăriei. Se desfiinţează toate locurile de parcare de pe Observatorului

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, joi, că Primăria are în vederea desfiinţarea tuturor locurilor de parcare de pe strada Observatorului, după ce locuitorii din zonă nu s-au înghesuit să îşi facă abonamente. În locul acestora se vor face linii dedicate pentru autobuze şi biciclişti.

“Discutăm de noi reglementări de circulaţie pe strada Observatorului, care este o zonă studenţească, acolo au 108 locuri de parcare şi dintre acestea au fost doar 67 de abonamente, adică 67 de locatari care locuiesc pe strada Observatorului au cerut abonament pentru ele. Motiv pentru care am decis desfiinţarea tuturor locurilor de parcare de pe strada Observatorului şi crearea altor 69 de locuri de parcare pe alte străzi ca să le dăm celor care au avut abonamente în ideea lărgirii străzii Observatorului şi a fi o stradă folosită la două benzi de circulaţie pe sens. În acest sens, vom demara încă din acest an, după ce vom aşterne covorul asfaltic, ar trebui într-o săptămână să fie gata, partea de marcaj o vom face într-o etapă ulterioară, un concurs de soluţii pentru strada Observatorului în vederea asigurării a unor linii dedicate pentru biciclete şi pentru mijloacele de transport în comun. Avem acolo drumuri şi trotuare suficient de largi. Cei mai avizaţi arhitecţi să vină să propună nişte soluţii moderne şi nişte soluţii care pot fi implementate acolo. Sigur, ne dorim să facem linii pentru biciclete care ulterior să le legăm şi de restul oraşului, pe strada Frunzişului pentru că este o zonă intens folosită de studenţi”, a spus Tarcea la o emisiune la radio.

Viceprimarul a vorbit şi despre proiectului parkingului Hasdeu.


“Tot pentru descongestionarea traficului din zonă şi pentru a descongestiona maşinile care sunt parcate astăzi pe străzi ne propunem să facem un parking pe strada Hasdeu, este în fază de proiectare şi de execuţie. Până la sfârşitul anului trebuie să fie gata autorizaţia de construcţie şi proiectul tehnic, urmând ca din primăvară să înceapă efectiv construcţia lui pentru că licitaţia este deja gata şi care va oferi o alternativă celor care parchează în zonă. Va avea în jur de 350 de locuri de parcare, ceea ce înseamnă 2 kilometri de stradă descongestionată”, a comentat Tarcea.

abonare newsletter