Actualitate

Primăria “stropeşte” un milion de lei pe un sistem de irigaţii în Parcul Central. Banii merg la firma care se ocupă de gazon pe Cluj Arena

Primăria Cluj-Napoca va aloca peste 1,3 milioane de lei către firma care se ocupă şi de gazonul de pe Cluj Arena pentru realizarea unui sistem de irigaţii în Parcul Central.

Consilierii locali vor aproba miercuri în şedinţă indicatorii tehnico-economici pentru “sisteme automate de irigaţii în parcul Simion Bărnuţiu”, investiţia ridicându-se la suma de 1.309.190 de lei cu TVA.

Reprezentanţii municipalităţii motivează necesitatea acestui sistem complex de irigare din cauza faptului că în Parcul Central nu există un asemenea sistem care să asigure “irigarea suprafeţelor mari de vegetaţie”. Apa ar urma să fie asigurată din râul Someş.


“Realizarea unor sisteme automate de irigaţii în Parcul Central a devenit absolut necesară având în vedere schimbările climatice, cu perioada secetoase şi temperaturi ridicate în perioada călduroasă a anului, pentru a facilita irigarea şi întreţinerea suprafeţelor de zone verzi, a materialului dendrofloricol plantat anual şi pentru a elimina accesul utilajelor de mare capacitate în perimetrul parcului, precum şi reducerea costurilor pentru activitatea de irigare a parcului”, transmite municipalitatea.

În acest sens, Primăria a organizat în acest an o licitaţie având ca obiect proiectarea şi execuţia unui sistem de irigat în Parcul Central, câştigătoarea licitaţiei fiind firma SC Eco Garden Construct SRL.


Investiţia este finanţată din bugetul local, iar lucrările vor dura 6 luni.

Eco Garden Construct SRL este o societate din Cluj  controlată de Mircea Crăciun. Eco Garden Construct este societatea care se ocupă și de întreținerea gazonului de pe Cluj Arena, care, de-a lungul timpului, a avut multe probleme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter