Actualitate

SE RĂCEȘTE VREMEA în weekend. Plouă sau ninge?

Sfârşitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, anunţă meteorologii. Condiţiile de ploaie sunt minime, dar sunt aşteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munţilor.

Sursă foto: https://www.campuscluj.ro/ Sursă foto: https://www.campuscluj.ro/

Sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării sunt anunţate temperaturi scăzute şi intensificări ale vântului, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În zona de nord a teritoriului, sunt condiţii de ploaie, iar în partea de sud sunt aşteptate intensificări ale vântului.

"O vreme schimbătoare; vor fi înorări în jumătatea de nord, ploi în Maramureş, Transilvania şi Moldova, la munte, aici vom ave parte de o scădere de temperatură cam cu 5-7 grade faţă de vineri în medie, practic o vreme răcoroasă acolo. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor", a declarat, pentru Mihai Timu, meteorolog de serviciu, citat de Mediafax.


Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea şi în partea de sud a României, iar luni ploile şi intensificările vântului îşi vor face simţită prezenţa în partea de sud-est a ţării şi pe litoral.

Faţă de zilele trecute, meteorologii anunţă că minimele nu vor mai coborî sub pragul îngheţului, iar ninsorile pot apărea doar în zonele montane înalte.


"Duminică, în jumătatea de nord va ieşi soarele, iar temperaturile vor mai creşte puţin faţă de sâmbătă, maximele vor fi între 14 şi 18 grade Celsius. Nopţile, în general, în aceste zile vor fi mai calde, undeva între 2 şi 12 grade, nu mai vorbim de temperaturi negative, de brumă, temperaturi normale perioadei. La munte cu totul izolat şi trecător sâmbătă noapte va fulgui pe crestele munţilor", a precizat meteorologul.

Etichete: weekend
Ultimele Stiri
abonare newsletter