Actualitate

Încă 9,5 km de autostradă lângă Cluj. UNDE PUTEȚI MERGE?

Încă 9,5 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău – Nădăşelu, judeţul Cluj, se deschid vineri circulaţiei, după ce oficialii CNAIR au făcut recepţia unui pod peste râul Someş, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii – Gilău.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat, vineri, după recepţia podului peste Someş din apropiere de comuna Gilău, judeţul Cluj, că speră ca în primavara anului viitor să fie anunţaţi câştigătorii lucrărilor pe tronsoanele rămase până la Suplacu de Barcău, în judeţul Bihor.

”Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostradă Gilău – Nădăşelu, considerată 'autostrada muzeu', care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădăşelu – Mihăieşti, unde documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi construcţie va fi pusă pe SEAP în octombrie, de la Mihăieşti la Suplacu de Barcău în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Borş câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare. Sperăm ca în primăvară să avem câştigătorii de la Nădăşelu până la Suplacu , pe cele două tronsoane, fiind o investiţie de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a spus Neaga, citat de Mediafax.


Potrivit acestuia, vor fi inauguraţi în noiembrie alţi 13-14 kilometri din Autostrada Transilvania spre Târgu-Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter