Actualitate

O colecţie de rochii pictate în acuarelă de doi tineri români, la Săptămâna Modei de la Paris

O colecţie de rochii cu imprimeuri pictate în acuarelă, creată de un cuplu de tineri din Ardeal, va fi prezentată săptămâna aceasta la Paris Fashion Week, care este unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei.

Colecţia 'Garden of Dreams' a celor doi tineri ardeleni numără 20 de modele cu imprimeuri florale pictate pe tafta sau triplu voal, dar şi câteva rochii din tul cu broderie manuală.
Creaţiile vestimentare vor fi expuse în cadrul expoziţiei Vendôme Luxury, ce reuneşte anual designeri vestimentari de prestigiu de pe tot mapamondul, în perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2018, informează Agerpres.

"Locaţia nu a fost aleasă întâmplător. Hotelul Le Meurice este un loc fascinant, amplasat în inima Parisului, lângă Place Vendôme, pe Rue de Rivoli, care îmbină splendoarea secolului al XVIII-lea cu luxul şi confortul zilei de azi. Hotelul a oferit inspiraţie pentru numeroase personaje iconice, precum Salvador Dalí, Émile Zola, Andy Warhol şi Bob Dylan", a explicat Andrei Zlampareţ, unul dintre cei doi creatori ai colecţiei.
 

Imprimeurile sunt realizate de soţia sa, Mădălina, care şi-a folosit talentul pentru a proiecta piese vestimentare unice cu poveşti deosebite. Mădălina a studiat designul vestimentar la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi pictura la Ecole Supérieure d'Art et Design de Saint-Etienne din Franţa, iar în această colecţie ea împleteşte cele două pasiuni ale sale - cea pentru pictură şi cea pentru modă. 
'Garden of Dreams' este, potrivit creatorilor ei, o colecţie caracterizată prin feminitate, iar stilul Mădălinei transformă faldurile rochiilor, prin delicatele sale picturi florale, în luxuriante grădini transpuse pe pânză.
 


"Frumuseţea nu ar trebui să fie definită de stereotipuri. Dorinţa noastră este să scoatem în evidenţă individualitatea femeilor şi să le inspirăm, astfel încât să-şi depăşească limitele şi să se simtă bine, indiferent de aspectul lor fizic", a explicat Andrei.

'Garden of Dreams' este, potrivit celor doi creatori, locul în care femeile sunt inspirate să viseze la lumea creată de ele, la unicitatea lor, este locul în care fricile şi stereotipurile nu există.

Etichete: artisti cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter