Actualitate

Clujul, pol universitar important mai ales pentru studiile de medicină

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, consideră că la Cluj există un pol universitar important pentru studiile de medicină, acesta fiind motivul pentru care tinerii francezi sunt atraşi de învăţământul superior din acest oraş.

Michele Ramis a participat miercuri la inaugurarea unui seminar dedicat integrării studenţilor internaţionali de la secţiile engleză şi franceză.

"La Cluj există un pol universitar foarte important mai ales pentru studiile de medicină - medicină generală, farmacie şi stomatologie - şi iată de ce Clujul atrage studenţii francezi, lucru de care suntem foarte bucuroşi. După cum ştiţi, în Uniunea Europeană există un sistem de echivalare a studiilor, prin urmare studenţii care îşi fac studiile într-o universitate din Uniunea Europeană pot să exerseze în altă ţară europeană", a declarat Michele Ramis, potrivit Agerpres.

Potrivit diplomatului francez, ţara sa se află în prezent într-un proces de reformă a studiilor medicale.

"Acest lucru se întâmplă pentru că sistemul de studii medicale nu mai era adaptat realităţii de astăzi. Această limitare artificială a numărului de studenţi a dus de-a lungul anilor la această tendinţă a anumitor studenţi de a-şi face studiile în alte ţări, aşa cum este România. Şi aceşti studenţi, în acest fel, au putut să beneficieze de studii de foarte bună calitate în străinătate pentru ca apoi să se întoarcă în Franţa şi să exerseze în bune condiţii", a spus diplomatul francez

Etichete: studenti
abonare newsletter