Actualitate

Drama din sănătate. 5 milioane de contribuabili susțin 20 de milioane de asistați

Singurele opţiuni rămase pentru cetăţeni, fie că ei contribuie cu 1.000 sau 100 sau 10 lei pe lună la CNAS, sunt plata cash în sistemul privat sau contribuţiile private de sănătate – aşadar, sistemele private de asigurări.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că drama sistemului de sănătate din România constă în faptul că, între multe altele, la sistem contribuie prea puţini oameni: 5 milioane de oameni nu pot să susţină, cu mult succes, sănătatea a 20 de milioane de beneficiari! În plus, „decreţeii“, presupus  sănătoşi până acum, îmbătrânesc, inevitabil, şi vor crea probleme grave sistemului într-un viitor deloc îndepărtat, susţine CEO-ul celui mai mare producător de medicamente din România.

„Problema aici este însă că fiecare cetăţean care decide asupra sumei pe care vrea s-o cheltuiască va decide şi cui se va adresa pentru serviciul de sănătate, deci probabil se va orienta către privat, periclitând în cele din urmă finanaţarea celui de stat”, a spus Dragoș Damian, potrivit zf.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter