Actualitate

Cum este văzută prezența străinilor în Cluj-Napoca?

Un sondaj amplu referitor la calitatea vieții a fost realizat, iar printre aspectele vizate a fost și modul în care europenii percep prezența persoanelor din străinătate în viața lor. Clujenii sunt aproape în totalitate de acord că prezența străinilor este bună pentru oraș.

Datorită faptului că municipiul Cluj-Napoca se bazează mult pe multiculturalitate, ținând cont de faptul că aici trăiesc împreună români, maghiari, romi și germani, locuitorilor orașului nu le-a fost greu să se învețe cu persoane venite din străinătate pentru a vizita, studia sau munci în Inima Ardealului.

Astfel, în urma unui sondaj. pprezenţa străinilor este văzută în general ca pozitivă de participanţii la sondaj. În cinci oraşe, majoritatea respondenţilor au fost de acord că prezenţa străinilor este bună pentru oraş. În 57 de oraşe cel puţin 70% de participanţii la sondaj au fost de acord cu această declaraţie. Cel mai ridicat nivel se înregistrează în Cluj-Napoca (91%) şi Kobenhavn (90%), iar cel mai scăzut în Istanbul (55%), Atena şi Torino (toate cu 53%) şi Ankara (52%).

La întrebarea dacă străinii sunt bine integraţi, numai în şapte oraşe cetăţenii au fost de acord în proporţie de peste 70% iar în 33 de oraşe mai puţin de jumătate din respondenţi au fost de acord. Cel mai ridicat procent de cetăţeni care au fost de acord că străinii sunt bine integraţi în oraşul lor se înregistrează în Zagreb (77%) şi Cluj Napoca (73%).


Rezultatele sunt parte a unei statistici mai ample pe baza unui sondaj referitor la calitatea vieţii, la care au răspuns peste 40.000 de persoane din 79 oraşe europene şi patru metropole în 2015. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter