Actualitate

Cât poți câștiga în Cluj ca mecanic auto?

Din ce în ce mai multe mașini vedem pe stradă. Drumurile sunt aglomerate, iar parcările mai mereu pline. Din acest motiv, mecanicii auto sunt la mare căutare. Cât câștigă însă un mecanic auto?

Sursă foto: https://www.kijiji.ca Sursă foto: https://www.kijiji.ca

Românii simt nevoia să își păstreze mașinile într-o stare bună, din acest motiv mecanicii sunt la mare căutate și cu greu jonglează între clienți. Dacă ești pasionat de mașini și ți-ar plăcea un job de mecanic auto, însă nu știu exact ce ar trebui să fac sub capota unui autoturism, din nevoia de forță de muncă, multe service-uri auto angajează ucenici.

Salariul mediu net la nivel național este de 2.560 pentru un mecanic auto cu 1-2 ani de experiență. În București, de cele mai multe ori, programul este unul flexibil.


În județul Cluj salariile din acest domeniu sunt destul de mici în comparație cu Capitala, ajungând astfel la un salariu mediu net de 2.389 de lei.

Salariul este valabil și pentru județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud. Cât despre regiunea Moldovei, și aici se resimte o scădere mică suplimentară, salariul mediu net al unui mecanic auto în județele Suceava, Neamț, Iași, Vaslui și Bacău ajungând la 2.375 de lei.  


În județele Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Arad, Sibiu, Mureș, Alba, Harghita, Brașov și Covasna salariile scad cu aproximativ 150 de lei față de Capitală. Mecanicii auto din această regiune, cu același nivel de experiență ca exemplul de mai sus, câștigă în medie 2.412 lei net, informează cariera.ejob.ro

În Oltenia salariul pentru un mecanic auto scade cel mai mult de până acum, ajungând pentru județele Olt, Gorj, Dolj și Vâlcea la 2.320 lei net în fiecare lună. Mai aproape de Capitală, în Muntenia, salariile încep să crească din nou, dar nu cu mult, ajungând la 2.370 de lei net pentru județele Prahova, Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și Călărași. Similar cu Muntenia însă, regiunea de sud-est a țării le oferă mecanicilor auto un salariu mediu net de 2.324 lei.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter