Actualitate

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Cluj

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine în Cluj pe 21 septembrie, în paralel cu cea de-a noua ediţie care se desfăşoară la Bucureşti.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”,

Iubitorii filmului autohton vor putea urmări la Cinema Victoria, începând cu ora 20:00, la avanpremiera clujeană a filmului Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, în regia lui Radu Jude, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary şi propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Oscar 2019. La finalul proiecţiei publicul se va putea întâlni cu actorul Alexandru Dabija, invitatul special al Nopţii Albe de la Cluj.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, film ce a avut premiera mondială luni, în competiţia oficială a Festivalului de la Karlovy Vary, a fost elogiat de presa internaţională de specialitate, care îl consideră „un semnal de alarmă inteligent”. Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Evenimentul continuă la ora 23:00 cu premiera Povestea unui pierde-vară, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu (Două Lozuri, O lună în Thailanda). Comedia dulce-amară, care îl are pe Alexandru Papadopol în rolul principal, se lansează în cinematografe chiar cu ocazia Nopţii Albe a Filmului Românesc.

abonare newsletter