monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Aproximativ 100 de persoane au cerut, în stradă, demisia guvernului

Aproximativ 100 de persoane au manifestat, luni seară, la Cluj, şi au cerut demisia guvernului, cu ocazia marcării unei luni de zile de la protestul din Bucureşti al Diasporei.

Printre altele, protestatarii au scandat "Demisia", au purtat lozinci antiguvernamentale şi au stat câteva minute cu mâinile ridicate, informează Agerpres.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în urma unui apel pe Facebook, intitulat "Clujenii nu uită 10 August! Alături de Bucureşti şi Diaspora!".

"A trecut o lună de zile de la momentul în care autorităţile au încercat să împiedice aproximativ 300 000 de cetăţeni să îşi exercite dreptul la libera exprimare şi adunări publice paşnice. Drepturi fundamentale, pentru care în 1989 unii au dat totul ca noi să le avem. Au dat cu gaze lacrimogene, au folosit furtunuri cu apă şi au lovit oameni paşnici care stăteau cu mâinile ridicate. Actuala grupare aflată la guvernare face totul pentru a îngenunchea Justiţia şi nu se vor sfii să folosească toate mijloacele ca să ne convingă să cedăm. Prin ce au făcut în 10 august, însă, au obţinut efectul contrar! Suntem tot mai uniţi, tot mai solidari şi tot mai mulţi! Ne apropiem de punctul culminant al unei lupte care durează de 1 an şi jumătate, suntem aici şi excludem complet varianta de a lăsa România pe mâinile hoţilor!", se arată în apelul respectiv.