Actualitate

Mii de elevi clujeni nu vor avea manuale la începutul anului

Mii de școlari nu vor avea manuale la anumite materii la începutul acestui an școlar din cauza unor greșeli găsite.

Elevii care încep luni clasa a VI-a nu vor avea cărți de Biologie și Geografie, din cauza erorilor cu care au fost tipărite.

„Manualele claselor a VII-a și ale claselor mai mari au fost livrate în proporție de 100% în unitățile de învățământ, însă sunt probleme la clasa a VI-a, respectiv la manualele de Geografie și de Biologie, care au fost tipărite cu erori. Acestea nu sunt repartizate și vor fi retipărite sau le va fi anexată o erată. Noi le avem în magazie dar nu le-am repartizat. Sunt în jur de 6.000 de manuale", a declarat într-o conferință de presă șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus.


Elevii de clasa a VI-a învață din septembrie că Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, acolo unde până acum toți știam că este orașul Drobeta-Turnu Severin. Manualul unic de Geografie este scos de Editura Didactică și Pedagogică - editura Ministerului Educație. Printre erorile greu de ratat din noul manual de Geografie, care poartă antetul Ministerului Educației și nu are alternativă pe piață: Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roșie, Insula Tasmania este numită “Vanuatu”, un stat nu există, regiunea industrială Ruhr este greșit scrisă Rhur. Reprezentanții Inspectoratului Școlar s-au arătat nemulțumiți de situația manualelor.

"E inadmisibil ca cei care au scris manualele să facă astfel de greșeli. Nici nu știu dacă e greșeală sau nu, pentru că în cazul manualelor discutăm de o piață de câteva zeci de milioane de euro, sunt sume foarte mari. Mi se pare un pic ciudat ca niște oameni de specialitate să citească o carte și să nu observe niște greșeli pe care oricare dintre noi le-am observat", a spus Cuibus.


Inspectorul șef a precizat însă că manualele pentru clasele I și a II-a urmează să sosească sâmbătă, 8 septembrie, pentru ca apoi să fie repartizate în școli.

Etichete: manuale cluj elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter