Actualitate

Cinema Arta își deschide din nou ușile pentru iubitorii de cultură

Cinematograful Arta din Cluj-Napoca se va redeschide „ca un spațiu independent pentru comunitate, film și cultură”.

sursă foto: ziardelcluj.ro sursă foto: ziardelcluj.ro

Va fi un loc unde istoriile trecute și viitoare ale filmelor se întâlnesc cu cinefilii clujeni, iar un prim eveniment din această serie va fi proiecția filmului „Din grozăviile lumii”, primul film științific produs în 1920 la Cluj, în unul dintre primele studiouri cinematografice din Europa.

Sub egida “reARTA: revenim cu Arta în oraș!”, administratorii cinematografului clujean organizează la Colectiva Gazzette (Calea Turzii, nr. 18), vineri, 14 septembrie 2018, de la ora 23.00, proiecția filmului „Din grozăviile lumii”. „Din grozăviile lumii” este un film mut, o „docu-drama” regizată de Janovics Jenő, care pentru această proiecție specială are parte de acompaniamentul live al lui Danaga.


“Colectiva Silver Screen propune o serie de proiecții de filme și documentare distopice, anarhiste, activiste, transgresive și diverse materiale filmografice relevante culturii underground de la începuturile exploatării și identificării sale până în prezent”, au precizat reprezentanții cinematografului Arta.

Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

abonare newsletter