Actualitate

Reacția conducerii aeroportului după decizia Wizz Air de a renunța la ruta Cluj-București

Cursa aeriană Cluj-București și retur operată de WizzAir nu se mai găsește în programul de iarnă al companiei low-cost. O rută aparent profitabilă, se pare că nu se mai ridică la nivelul așteptărilor operatorului low-cost.

Începând cu 27 octombrie, ruta București – Cluj-Napoca nu mai apare în sistemul de rezervări.

Ruta a fost inaugurată pe 22 iulie 2016, fiind un concurent serios pentru Tarom și Blue Air. Wizz Air a început cu 6 zboruri săptămânale, crescând apoi la 10 zboruri săptămânale după data de 31 octombrie 2016. În prezent, până pe 26 octombrie 2018, Wizz Air zboară de 6 zboruri pe săptămână între București și Cluj-Napoca.


“Ne pare rău pentru decizia companiei Wizz Air de a renunța la acest zbor. Și pe noi ne-a luat prin surprindere, era o rută foarte cerută. Purtăm discuții cu Blue Air și Tarom să suplimenteze frecvențele de zbor pe ruta Cluj-Napoca-București. Respectăm decizia lor și suntem în discuții cu toate companiile aeriene pentru a găsi alte soluții“, a declarat pentru Monitorul de Cluj directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

Conducerea companiei Wizz Air susține că această rută nu a “funcționat potrivit așteptărilor”.


”Ca o practică normală în industria aviatică, frecvențele de zbor se modifică în funcție de sezon și de performanța rutelor. Wizz Air monitorizează în mod constant performanțele rutelor sale pentru a permite celor mai populare servicii să aibă cele mai mici prețuri posibile. Cursa internă Wizz Air de la București la Cluj-Napoca va fi întreruptă după data de 26 octombrie 2018, deoarece nu a funcționat potrivit așteptărilor noastre și, prin urmare, rețeaua Wizz din România trebuie optimizată. Capacitatea suplimentară va fi alocată altor rute în perioada următoare, deoarece evaluăm mereu noi oportunități care pot răspunde cel mai bine nevoilor clienților noștri. Pasagerii afectați de această decizie vor fi informați și li se oferă posibilitatea reprogramării gratuite pe zborurile alternative Wizz, rambursarea integrală a biletelor plătite sau li se oferă 120% credit din rezervarea originală în contul Wizz”, au declarat reprezentanții companiei.

Bucureştiul este una dintre destinaţiile cele mai frecvent solicitate de pasageri de pe Aeroportul din Cluj în 2015 fiind înregistraţi peste 171.000 de pasageri.


În februarie 2017, Wizz Air a sărbătorit, la doar şase luni de la lansare, 100.000 de pasageri pe ruta sa internă dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Prin deschiderea curselor Cluj-Bucureşti, Wizz Air a atacat un segment de piaţă pe care compania de stat Tarom a deţinut monopolul.


Doug Oliver, Head of Communications Wizz Air

“Vom opera o nouă rută Cluj-Bucureşti. Costurile vor fi foarte mici, credem că noua rută va fi foarte populară. Este o destinaţie la care ne-am gândit de ceva timp. Clujul a fost una dintre bazele noastre cele mai importante. România reprezintă o piaţă importantă pentru companie. În 2015 am transportat 4,5 milioane de români cu aeronavele noastre. Suntem extrem de încântaţi de activitatea noastră în ţara dumneavoastră. Avem cinci aeronave alocate bazei operaţionale din Cluj, iar o nouă aeronavă fiind alocată în vara lui 2016. Nu vorbim la ora actuală să facem investiţii, dar suntem pregătiţi să facem faţă oricărei concurenţe” (declarație dată la Cluj-Napoca în ianuarie 2016)

Ultimele Stiri
abonare newsletter