Actualitate

Orașul Huedin va avea un spital dotat cu aparatură de ultimă generație

Reprezentanții orașului Huedin au semnat în această săptămână primul contract pe fonduri europene din istoria localității. Spitalul Orășenesc Huedin va fi reabilitat și se va cumpăra aparatură de ultimă generație.

Sursă foto: spitalulhuedin.ro Sursă foto: spitalulhuedin.ro

Orașul Huedin nu a mai putut sa acceseze fonduri europene fiindcă nu atingea pragul minim de 10.000 de locuitori. În 2016 însă legislația s-a schimbat și această condiție nu mai este necesară. Astfel administrația locală a solicitat fonduri pentru reabilitarea spitalului din oraș, proiect care ajunge la suma de 2 milioane de euro, care a fost aprobat.

„Este primul proiect al UAT-ului Huedin, accesat cu fonduri europene pentru că până în 2016 nu am reușit să accesam aceste fonduri din cauza legislației. În 2016 legislația s-a schimbat și în 2017 am depus primul proiect care s-a finalizat săptămâna aceasta. Este vorba despre un proiect în valoare de 2.300.000 euro pentru reabilitarea termică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin. Contribuția UAT-ului Huedin este de 2% din valoarea investiției. Restul sunt bani proveniți din fondurile europene”, a declarat Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin.


Urmează să fie aprobat un nou proiect, în valoare de 3 milioane de euro, bani cu care se va achiziționa aparatură de ultimă generație pentru unitatea medicală. Se estimează că până în 2021, Huedinul va avea un spital la standarde europene.

„Tot în această perioadă am mai depus un proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură ultramodernp a spitalului. Acel proiect este depus, iar termenul de finalizare este în octombrie și în noiembrie vom avea rezultatul. Sperăm că îl vom câștiga și pe acela”, a mai spus edilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter