Actualitate

O studentă din Cluj a salvat viața unui bărbat într-o farmacie

O tânără de doar 18 ani, care în această vara a devenit studentă la Facultatea de Litere din cadrul UBB, a salvat viața unui bărbat, într-o farmacie.

O fată de 18 ani din Şimleul Silvaniei a salvat viaţa unui bărbat, într-o farmacie din oraş. Larisa a reacţionat imediat ce a văzut cum bărbatul a căzut la podea şi a reuşit să îl resusciteze, deşi nu mai avea puls şi nu mai respira.

Larisa Drăgan are doar 18 ani şi în această vară a devenit studentă la Cluj, la Facultatea de Litere a Universităţii Babes-Bolyai. Din clasa a 7-a, povesteşte adolescenta, a început să se implice în activităţile Crucii Roşii din oraşul ei şi să participe la concursuri de prim-ajutor. Iar cunoştinţele căpătate astfel au salvat luni viaţa unui om.
„Eram la farmacie în acele momente, să cumpăr medicamente pentru bunica, şi chiar atunci mă pregăteam sa ies din farmacie, când am văzut ca a căzut un domn pe jos. Până am ajuns la el, niște oameni l-au întors pe o parte şi l-au stropit cu apă. M-am dus să verific pulsul şi respirația şi am văzut ca nu găsesc nicicum pulsul. L-am întors pe spate şi am început manevrele de resuscitare.", a rememorat fata clipele critice, informează observator.tv. Bărbatul intrase în stop cardio respirator şi intervenţia rapidă şi corectă a Larisei i-a salvat viaţa.


Bărbatul salvat de Larisa a fost preluat din farmacie de o Ambulanţă, inconştient, dar cu semne vitale, fiind transportat la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter