Actualitate

Cât costă să închiriezi un spațiu în Cluj Innovation Park? În Lomb, Primăria nu a rezolvat încă alunecările de teren

Conducerea Cluj Innovation Park, societate înfiinţată să administreze proiectele falimentare Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM), a stabilit prețurile chiriilor plătite de viitorii investitori.

Directorul Cluj Innovation Park, Alexandru Coroian declara săptămâna trecută că sunt peste 50 de firme din domeniul filmului, proiectării şi designului industrial interesate să îşi deschidă afaceri în parcul industrial, proiect construit cu fonduri europene.

"Începând de joi vom trece la procedura de selecţie a firmelor care sunt interesate să îşi deschidă afaceri în Cluj Innovation Park, în Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC). Este un interes mare din partea investitorilor, din zona de film, design industrial, proiectare şi traducere. Mizăm pe faptul că într-un an de zile să ocupăm toate spaţiile disponibile şi să găzduim peste 50 de firme, din ţară şi străinătate, care vor crea aproape 300 de noi locuri de muncă", a spus Alexandru Coroian.


În şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca de săptămâna trecută a fost aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al parcului.

Astăzi, tot într-o ședință de Consiliu Local urmează să fie aprobate prețurile de referință ale chiriei plătite de rezidenții Parcului Industrial Cluj Innovation Park. Potrivit documentului, viitorii investitori vor plăti următoarele sume:


Spații de birouri în CREIC 6,7 euro/mp/lună
Ateliere de creație în CREIC 4,9 euro/mp/lună
Spații destinate producției de audio-video în CREIC 3 euro/mp/lună
Spații birouri în TEAM 5,6 euro/mp/lună
Hale microproducție TEAM 3,1 euro/mp/lună

SC Cluj Innovation Park SA a fost înființată în 2014 având ca unic acționar municipiul Cluj-Napoca. Societatea este administrată de către un consiliu de administrație format din 7 membri.


Parcul Industrial Cluj Innovation Park este construit pe un teren în suprafață totală de 180.151 mp.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative dispune de 13.300 mp, iar Centrul Tehnlogie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi are 5.000 de mp.


Ambele proiecte sunt realizate cu fonduri europene şi au acumulat întârzieri de ani de zile. Oficialilor din Primărie nu le place să folosească cuvântul “întârzieri”, preferând să catalogheze nefinalizarea lucrărilor drept “prelungiri”.

De ani buni se ştie că în zonă sunt probleme cu alunecările de teren, dar cu toate acestea Primăria a dat undă verde începerii lucrărilor. Drumul care va lega oraşul de viitoarele centre de afaceri din Lomb a luat-o la vale de nenumărate ori. Acesta trebuia finalizat în 2015. Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter