Actualitate

Un bărbat a murit fiindcă la spital NU EXISTA defibrilator

Un bărbat de 46 de ani din Câmpia Turzii a făcut stop cardiac în timpul unei sesiuni de culturism. A fost dus de urgență la spital, însă nu a putut fi salvat, fiindcă în unitatea medicală nu exista un defibrilator.

O persoană care făcea culturism la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, a decedat în această seară, după un stop cardiac, dar și pe fondul faptului că intervenția unei ambulanțe dotate s-a făcut cu întârziere, iar la spitalul din localitate nu exista un defibrilator!

Cornel Cadar avea 46 de ani și a mers la sală pentru a-și face obișnuitele exerciții de forță, moment în care a intrat în stop cardiac, relatează turdanews.net.


Inițial, prima ambulanță a venit de la Turda, la 30 de minute și ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră, însă victima deja decedase.

abonare newsletter