Actualitate

Primăria se laudă, din nou, că vin investitorii în Lomb. Proiectele nu sunt gata, iar terenurile alunecă în continuare

Directorul Cluj Innovation Park, Alexandru Coroian, a declarat, miercuri, la şedinţa Consiliului Local, că sunt peste 50 de firme din domeniul filmului, proiectării şi designului industrial interesate să îşi deschidă afaceri în parcul industrial, proiect construit cu fonduri europene.

sursa foto ziardecluj.ro sursa foto ziardecluj.ro

"Începând de joi vom trece la procedura de selecţie a firmelor care sunt interesate să îşi deschidă afaceri în Cluj Innovation Park, în Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC). Este un interes mare din partea investitorilor, din zona de film, design industrial, proiectare şi traducere. Mizăm pe faptul că într-un an de zile să ocupăm toate spaţiile disponibile şi să găzduim peste 50 de firme, din ţară şi străinătate, care vor crea aproape 300 de noi locuri de muncă", a spus Alexandru Coroian.

În şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca a fost aprobat, miercuri, regulamentul de organizare şi funcţionare al parcului.


Cluj Innovation Park este un proiect cu fonduri europene al Primăriei Cluj-Napoca, demarat în 2014, şi care include Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi Centrul Tehnlogie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative dispune de 13.300 mp, iar Centrul Tehnlogie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi are 5.000 de mp.


Conducerea Cluj Innovation Park, societate înfiinţată să administreze proiectele falimentare Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM), susținea în luna mai că drumul de acces spre Lomb va fi accesibil într-o săptămână, iar în lunile următoare vor veni și primii investitori. Primăria se chinuie de patru ani să finalizeze lucrările la aceste proiecte care în prezent sunt ameninţate de alunecări de teren.

abonare newsletter