Actualitate

Businessmanul Ion Sturza, fost premier al Moldovei, VINDE LIBERTY. DE CE?

Fostul ministru al Moldovei și omul de afaceri Ion Sturza caută un cumpărător pentru Liberty Technology Park Cluj-Napoca.

Fribourg Development, compania deținută de Sturza, inițial a încercat să găsească un partener care să preia jumătate din proiect la începutul acestui an. Fiindcă nu s-a găsit, a venit decizia vânzării, informează business-review.eu.

Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, sectorul de imobiliare a fondului de investiții Fribourg Capital..


Investiția inițială a fost de peste 7 milioane de euro și urmărea să reabiliteze cele două clădiri ale fostei fabrici de mobilă Libertatea.

Reabilitatea a rezultat în 5.600 de metri pătrați de spațiu destinat birourilor, camere de conferință și de evenimente, dar și spații de relaxare care includeau o cameră de fitness, un restaurant și o cafenea.


Întreaga suprafața a proiectului, început în 2009, va ajunge să aibă 46.000 de metri pătrați și investiția ar ajunge la 25 de milioane.

Omul de afaceri Ion Sturza nu a confirmat încă această informație, însă vom reveni cu detalii.


Omul de afaceri căuta la începutul acestui an un partener care că cumpere jumătate din proiectul Technology Park, proiectul de birouri din Cluj.

„Vedem în continuare un potenţial enorm de dezvoltare a proiectului, cât şi a oraşului Cluj. Fazele 3 şi 4 ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi expertiză. Ne dorim să continuăm să dezvoltăm un proiect multifuncţional complex şi asocierea cu un partener strategic pentru aceste etape viitoare este importantă”, transmiteau reprezentanţii Liberty Technology Park în februarie.

abonare newsletter