Actualitate

O mamă din Cluj acuză un medic pediatru de AGRESIUNE SEXUALĂ!

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală după ce o tânără mămică a depus o plângere împotriva unui medic de la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, reclamând că acesta i-a spus să se dezbrace şi a încercat să o pipăie.

Adina N. susține că a fost internată săptămâna trecută la Clinica Pediatrie II, unde mediul Sur Genel s-a ocupat de tratamentul băiețelului ei. Joi și vineri, doctorul a insistat ca femeia să se dezbrace pentru a-i face o ecografie, scrie ziardecluj.ro.

„A fost depusă o plângere la Poliţia Cluj-Napoca privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă ce vizează un cadru medical din municipiu. S-a deschis un dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi pentru luarea măsurilor legale. Medicul respectiv urmează să fie audiat de poliţişti. Pedeapsa pentru agresiune sexuală este închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaş, informează Mediafax.


Purtătorul de cuvânt al Spitalulului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Daniela Dreghiciu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu a declanşat nicio anchetă deoarece plângerea nu se referă la actul medical.

„Nu s-a depus la nivelul spitalului o plângere vizând actul medical în sine, iar tot ceea ce ţine de partea de implicare a Poliţiei este o anchetă a dânşilor. Nu este o problemă medicală, ori noi ne ocupăm de partea medicală. Ceea ce este prioritar pentru noi este actul medical. Poliţia se ocupă, noi, ca medici, nu avem cum să facem o anchetă, nu este domeniul nostru, vom avea, la final, o decizie a poliţiei”, a spus Dreghiciu, potrivit Mediafax.


Vineri dimineața, Genel Sur i-a transmis că o va externa pe ea și pe copilul ei și i-a cerut să îl urmeze în afara salonului. Doctorul i-a indicat să intre într-o altă cameră, unde a început să îi bage mâinile pe sub haine și să o pipăie în zona sânilor. Femeia a respins avansurile și a ieșit în fugă spre salonul unde se afla copilul ei. Și-a făcut bagajele, și-a luat copilul și a fugit la portar, unde și-a așteptat soțul să vină să o ducă acasă.

„Lunea trecută am mers la UPU Cluj, pentru că băiețelul meu era foarte bolnav. Copilul a fost consultat și de acolo  ne-au trimis să ne internăm la Pediatrie II. Genel Sur a fost medicul la care am fost repartizată. Joi ne-a chemat să îi facă la băiețel o ecografie să vadă dacă nu are ceva și la burtică. În momentul în care am ajuns la ecografie a deschis ușa, am intrat, mi-a spus să îl pun pe copil pe patul de examinare. I-a făcut ecografia și apoi mi-a spus că vrea să mă consulte și pe mine. Am refuzat de mai multe ori, deși a insistat de fiecare data (…) În următoarea zi a venit la vizite și ne-a spus că vom fi externați și că trebuie să îl urmez. M-am dus cu el pentru că am crezut că îmi dă foile de externare. M-a dus în camera unde se face ecografia, m-a poftit să intru prima și a venit din spate începând să îmi bage mâna pe sub haine și să urce spre sâni. Am încercat să îl opresc și insista să îmi atingă sânii. Am pus mâna pe clanță să ies și m-a oprit cerându-mi să îl pup”, povestește victima lui Genel Sur, citată de ziardecluj.ro.


Sur Genel este medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și se pare că nu se află la prima abatere. Pe forumurile online, alte mămici au relatat, sub anonimat că au fost victimele avansurilor sexuale practicate de Genel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter