Actualitate

Bugetare participativă la Florești

După ce la Cluj-Napoca a fost implementat proiectul de bugetare participativă, prima inițiativă de acest gen din România, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat că și la Florești urmează să fie cerută părerea cetățenilor în ceea ce privește banii din bugetul local

Sursă foto: Cluj24h.ro Sursă foto: Cluj24h.ro

.În decursul zilei de marți, Horia Șulea, primarul comunei Florești a anunțat pe rețelele de socializare că anul viitor urmează să fie implementat un proiect de bugetare participativă.

„Iată, la Florești implementăm Bugetul participativ. Dincolo de vorbe, floreștenii au șansa să participe efectiv la dezvoltarea comunei cu proiecte constructive. Se lucrează la definitivarea conceptului și a regulamentului, care vor fi făcute publice pe site-ul Primăriei”, a transmis Șulea.


Valoarea proiectului este de un milion de lei, iar proiectele se depun în perioada septembrie-octombrie, urmând ca proiectele câștigătoare să fie stabilite în urma votului electronic al comunității.  

„Evident, îmi doresc propuneri care să respecte stufoasa legislație în vigoare, să se bazeze pe realitate și să fie implementabile”, a concluzionat primarul.


În acest an, cel de-al doilea de bugetare participativă, clujenii au depus peste 160 de propuneri de proiecte. Cele mai multe dintre ele, 36, au fost depuse la capitolul “mobilitate și siguranța circulației”. Până pe 30 septembrie, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca vor analiza propunerile și apoi se va trece la votarea acelor proiecte care se vor califica mai departe.

abonare newsletter