Actualitate

Protest pașnic și tăcut, fără autorizație, la Florești

Umbrela Anticorupție Cluj a aruncat o privire și asupra comunei Florești și au inițiat un protest prin care locuitorii să își ceară drepturile. Însă, organizatorii manifestației nu au cerut aprobarea autorităților locale.

Gruparea Umbrela Anticorupție Cluj s-a arătat extrem de interesată de-a lungul timpului de problemele românilor și a clujenilor, organizând numeroase proteste pașnice sau flash-moburi. De data aceasta însă umbrela s-a întins până peste Florești și miercuri va avea loc, în fața Primăriei Florești un scurt protest.

„Vrem infrastructură. Vrem spații verzi și parcuri. Vrem școli. Vrem grădinițe. Vrem curățenie. Vrem biblioteci. Vrem stoparea construirii haotice. Vrem normalitate, respect, transparență și demnitate, iar lista poate continua. 
Floreștiul este comuna cu cel mai mare număr de locuitori din România. În locul unei dezvoltări sănătoase, ne confruntăm cu numeroase probleme, majoritatea izvorâte din greșeli nescuzabile ale administrației locale. Toate revendicările, criticile și, deopotrivă, soluțiile ce sunt expuse de către oameni sunt întâmpinate cu o rezistență dură, nepotrivită și lipsită de bun simț. Așa că miercuri vom face încă un pas prin care vom arăta că suntem determinați să provocăm anumite schimbări, iar demersurile prin care vom face acest lucru se vor înmulți și vor căpăta amploare.”, au arătat organizatorii evenimentului în spațiul public virtual.


Însă, după spusele lor, protestul pare a fi unul fără o autorizație, membrii Umbrelei Anticorpuție Cluj motivând că au dreptul la un protest pașnic, invocând legea 60/1991 cu privire la libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile publice.
„Protestul va fi unul pașnic și tăcut, și va avea loc în fața Primăriei localității. Avem dreptul de a face acest lucru, iar Legea stipulează clar că Libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea este garantată prin lege. Mai mult decât atât, art. 3 al Legii 60/1991 prevede că Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau
privat. Având în vedere faptul că Primăria este un sediu de interes public, prezența noastră acolo este perfect legală.Ne vedem miercuri!”, au transmis organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter