Actualitate

Șefii de la Drumuri îl contrazic pe Horia Șulea. “Cluj-Florești nu intră în reparații. Nu știm de unde are primarul aceste informații”

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a anunțat că începând din data de 15 septembrie DN1 (strada Avram Iancu) Florești va intra în reparații. Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj îi liniștește pe oameni și susține că nu se pune problema ca acest drum să intre în reparații.

“Eu cred că este o mică neînțelegere. Nu știu de unde are domnul primar informația asta sau de unde a apărut pe site-ul primăriei, dar eu am vorbit cu domnul viceprimar, m-a sunat și pe mine referitor la acest aspect, și i-am explicat că noi, anul acesta, avem în program să facem între Izvorul Crișului și înainte de Gilău, doar pe această porțiune să facem covor asfaltic. În jurul datei de 15 septembrie vom începe lucrările pe tronsonul respectiv, dar nu în Florești. Sigur că traficul în Florești este foarte, foarte aglomerat. Dar aceste lucrări nu vor afecta traficul din Florești pentru că lucrările sunt în afară de Gilău. Cel mai aglomerat trafic este în Florești și Gilău. Eu merg în fiecare sâmbătă acasă (n.red. șeful DRDP Cluj este din Oradea). Nici eu nu vreau să stau pe drum 2-3 ore. Va fi o fluență. Vom semnaliza cu semafoare, am pregătit totul astfel încât să nu afectăm traficul. Sigur că dacă ne gândim un pic traficul va fi disturbat, că așa este, dar trebuie să facem. Dacă nu facem suntem criticați că de ce nu facem, dacă facem sunt criticați de ce facem. Undeva trebuie să găsim un echilibru”, a declarat ieri Radu Băruță, director DRDP Cluj, la o emisiune TV.

Acesta a mai spus că într-adevăr se va reabilita DN 1 între Cluj și Florești, dar lucrările ar urma să înceapă anul viitor.


“Eu mă bucur că facem pentru că DN 1, dacă ați mers spre Oradea, arată destul de bine de la Huedin până la Oradea. Acum a venit vremea să venim și înspre Cluj. Sectorul acesta de Cluj a rezistat destul de bine, dar acum dă semne de oboseală. Eu sper ca anul viitor să ajungem până în Cluj cu reabilitarea. Vom merge și spre Alba. Acum ne putem programa aceste lucrări având în vedere că autostrada este dată în folosință și nu mai este acelați trafic. Noi ținem cont de toate acestea ca să nu facem cozi imense”, a mai spus Băruță.

În urmă cu două zile, primarul Horia Șulea spunea că lucrările de reabilitare a DN1 Cluj-Florești vor debuta în 15 septembrie exact când începe școala.


„Dragii mei dragi. Tocmai ce am aflat o veste bună, pe care  așteptam de mult timp și pentru care am insistat mult. Administratorul DN1-E60 (str. Avram Iancu) Florești, CNAIR și DRDP va procedă la reabilitarea căii de comunicație. Acest lucru, potrivit conducerii DRDP Cluj, se va începe după 15 septembrie, când formalitățile de achiziții publice vor fi finalizate. Va fi vorba de un strop de deranj, însă reabilitarea unei artere cu un asemenea trafic (cel mai mare din țară, de altfel) nu se poate executa fără deranj. Sunt însă absolut convins că noi, administrația locală, alături de Poliția Locală, DRDP și mai ales Poliția Națională, vom găsi soluții care să limiteze cât mai mult posibil deranjul”, a scris Horia Șulea pe pagina sa de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter