Actualitate

Cățelușii cu cel mai fin nas vor putea căuta trufe în ring, la Cluj

În Cluj-Napoca, un eveniment mai mult decât inedit, pentru iubitorii de animale, va avea loc duminică. Cățelușii cu cel mai fin nas, vor putea să își demonstreze calitățile în cadrul unui concurs de căutat trufe în ring.

În ultimii ani, activitățile pentru animăluțe și stăpânii lor au devenit din ce în ce mai populare în Cluj-Napoca. Astfel, menținând această idee de activăți pentru iubitorii de animale, o mână de clujeni au pus la cale un concurs extrem de inedit.

Astfel, în data de 26 august, la hotel HamHam din Cluj-Napoca, orice cățel poate participa la Trifarium, indiferent că este de rasă sau metiș. Patrupedele vor căuta trufe în ring, sub atenta supraveghere a stăpânilor care, însă, trebuie să îi conducă cu voce, fără lesă și fără să indice locul unde sunt trufele.


Pentru probele individuale vor fi îngropate 8 trufe, iar pentru proba pe echipă, vor fi îngropate 14 trufe în ring. Concursul constă în descoperirea a cât mai multor trufe în cel mai scurt timp posibil. Timpul maxim acordat este 3 minute.

„Vor fi folosite trufe de sezon. Trufele vor fi introduse în recipiente speciale pentru a evita ruperea acestora în bucăți, bucăți care ar putea pica pe jos în țarc și care să inducă în eroare câinii participanți”, au explicat organizatorii.


Concursul însă nu este doar o modalitate prin care acești căței să își afișeze talentul în găsirea trufelor, ci și un prilej pentru ca pasionații de trufe să se întâlnească în același loc.

 „Ne-am gândit la ideea asta pentru că noi deja suntem culegători de trufe și avem căței antrenați în direcția asta. Până acum, în țară, a fost organizat un singur concurs de acest fel și am vrea să fie mai mult decât atât. Pe lângă aceea de a vedea cățeii, este și un motiv de socializare între noi, pasionații de trufe, fiindcă suntem un grup relativ restrâns. Vor participa crescători de căței care fac dresajul pentru trufe și chiar persoane care caută căței, să vadă ce e pe piață, cum lucrează cățeii”, a explicat Ioana Pop, unul dintre organizatori.

Etichete: trufe caini
Ultimele Stiri
abonare newsletter