Actualitate

Floreștenii își doresc spital în comună. Arhitectul șef al județului spune că e nevoie de mult mai mult

Locuitorii comunei Florești simt necesitatea realizării unui liceu la nivelul comunei. Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului, sublinează ideea că la o populație atât de mare precum cea a comunei, este nevoie de mult mai multe condiții.

Pe măsură ce comuna Florești crește și se dezvoltă, din ce în ce mai mulți tineri se mută acolo, iar aceștia simt nevoia să aibă condiții decente, în proximitatea lor, cu toate că marea majoritate lucrează sau studiază în municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, pe rețelele de socializare s-a ridicat problema construirii unui spital chiar în comună.


„La așa o populație, nu ar fi necesar un spital și câteva policlinici? Marea capacitate a ghetoului, o fi gândit așa ceva?” a întrebat floreșteanul Virgil Rus, pe unul dintre grupurile de Florești de pe Facebook.

Primul răspuns la această întrebare a venit chiar de la arhictectul șef al județului, Claudiu Salanță, care în baza legii 351/2001 a ilustrat că, de fapt, comuna are nevoie de mult mai multe facilități, ținând cont de număr mare a locuitorilor.


„Pe lângă bloace, o populație de peste 30.000 de locuitori are nevoie și de: educație (învățământ preșcolar, gimnazial, liceal), sănătate, asistență socială, spital general sau secție de spital, maternitate, dispensar policlinic, stație de salvare, creșă, farmacie, cămin de bătrâni, casă de cultură, cinematograf, bibliotecă, muzee, sală de expoziții, hotel de două stele cu minimum 50 de locuri, sali de sport, grădini publice și alte spații verzi amenajate”, a scris Claudiu Salanță.

Din păcate, însă, floreștenii și-au pierdut încrederea în administrația locală și, deși sunt conștienți că ar avea nevoie de mult mai multe condiții decente de trai, nu prea îndrăznesc să spere,


„Dar de ce să își bată capul c toate astea când ei pot să stea liniștiți să facă cei din Cluj toate astea? Nu mai bine punem de-un festival al berii și mai dăm 2 autorizații de construcție la blocuri de 20 de etaje dacă se poate?”, a scris Andrei Dan, un floreștean.

Un spital ar urma să fie construit în Florești, mai exact, Spitalul Regional. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat în urmă cu o lună, că spitalul va fi finalizat în anul 2023, iar investiția totală se ridică la o jumătate de miliard de euro.


Sorina Pintea a mai precizat că spitalul va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi. În opinia ministrului Sănătăţii noua unitate este un obiectiv foarte important pentru Regiunea de Nord-Vest pentru că aici pot ajunge cazuri medicale disperate şi din alte zone ale ţării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter