monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Drum închis în zona Beliș în acest weekend pentru un concurs de triatlon

Traficul auto va fi închis pe DN1R, de la km 29 (Complex Turistic Beliș Fântanele, zona barajului) pâna la km 44 (Poiana Horea), în data de 18 august 2018, între orele 10 și 16.

De asemenea, accesul de pe drumurile adiacente înspre porțiunea de drum închisă - inclusiv dinspre Mărisel - va fi interzis în intervalul de timp mai sus menționat. Traficul va fi restricționat pentru desfășurarea competiției de triatlon de la Beliș.

Cea de-a treia ediție a competițiilor sportive de triatlon și înot din zona Clujului va avea loc pe 18, respectiv 19 august 2018, la Beliș, în judeţul Cluj.


Sâmbătă concurenții se vor întrece în cele două probe ale Endurance Triathlon – olimpică și half. La proba half – cea mai solicitantă – ei vor înota 1.9km, vor parcurge pe bicicletă traseul de 89km și vor alerga 18km, fără pauză. La proba olimpică – cea mai rapidă – concurenții se vor întrece pe distanțe ceva mai mici, dar totuși considerabile: 1.5km înot, 39km ciclism și 9km alergare. Competițiile fac parte din circuitele naționale ale Federației Române de Triatlon.

Duminică, la Endurance Swimming Marathon, concurenți se întrec înot într-un timp limită de 5 ore. Ca și la edițiile precedente, cei mai mulți concurenți se întrec în proba de 10km.


La start sunt așteptați peste 300 de sportivi profesioniști și amatori, din țară și strainătate. Cei mai mulți se vor întrece sâmbătă, la triatlon, un sport din ce în ce mai popular în România. Startul competițiilor va avea loc, în ambele zile, în zona Complexului Beliș-Fântânele, județul Cluj, în apropiere de baraj. Sâmbătă sportivii iau startul la ora 9:30, iar duminică la ora 10:00.