Actualitate

Peste 20.000 de pelerini se roagă la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula

Peste 20.000 de pelerini asistă, miercuri dimineaţa, la slujba de Liturghie oficiată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, şi se roagă la Icoana făcătoare de minuni pentru sănătatea lor, dar şi pentru pace în ţară

Sursă foto: Mediafax Sursă foto: Mediafax

Potrivit Mediafax, credincioşii veniţi din toată ţara la Mănăstirea Nicula încă de luni au dormit în corturi sau sub cerul liber pe dealul de lângă Mănăstirea Nicula, iar în noaptea de marţi spre miercuri s-au închinat la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria care a fost scoasă din biserică.

De aemenea, pelerinii au cântat cântece religioase şi au participat la procesiunea în care s-a înconjurat biserica cu icoana, numărul lor ajungând în momentul de vârf la peste 30.000 de persoane.


Miercuri, cei prezenţi la Nicula, peste 20.000 de persoane, asistă începând cu ora 9, la slujba de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alături de două înalte feţe bisericeşti din Siria, Qais, episcop de Erzurum, şi Nicholas, mitropolit de Hamma.

Sute de persoane stau la coadă pentru a se ruga la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria sau înconjoară, în coate şi genunchi, bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii.


„Am venit să mă închin Icoanei făcătoare de minuni a Fecioarei Maria şi să mă rog pentru sănătatea mea şi a familiei mele. Dar mă rog Maicii Domnului şi pentru a aduce pace în ţară, ca să nu se mai învrăjbească românii între ei”, a spus Ioan, un bărbat în vârstă de 70 de ani, venit dintr-un sat din judeţul Bistriţa Năsăud.

Un alt pelerin, învăţător la o şcoală rurală, care a venit pe jos 60 de kilometric, din judeţul Alba, a afirmat că, în aceste vremuri pe care le trăim, credincioşii ar trebui să se gândească şi la semenii lor, nu doar la ei înşişi.


„România este dezbinată în anul Centenarului, ceea ce nu este bine. Trebuie să ne rugăm să nu se mai întâmple violenţe, să ne rugăm pentru linişte în ţară, şi doar apoi pentru ca Maica Domnului să ne dea fiecăruia sănătate”, a spus acesta.

Ordinea şi liniştea publică pe timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula sunt asigurate de peste 200 de jandarmi, iar serviciile medicale sunt de mai multe echipaje de ambulanţă şi SMURD, informează Mediafax.


La finalul slujbei de Liturghie, pelerinii vor primi din partea călugărilor 15.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Etichete: manastirea nicula
Ultimele Stiri
abonare newsletter