Actualitate

In memoriam Dumitru Fărcaș. Un film despre marele taragotist, realizat de trei studente-VIDEO

Trei studente de la Jurnalism, sub coordonarea profesorului Constantin Trofin, au realizat, anul trecut, un film despre Dumitru Fărcaș, “Mitruț din Groși”.

“O poveste făcută la Groși de studentele mele Alexandra Mureșan, Manuela Moroșanu și Corina Misoagă, astăzi absolvente. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Mitruț din Groși”, transmite profesorul Constantin Trofin.

Sute de persoane i-au adus, miercuri, flori şi un ultim omagiu taragotistului Dumitru Fărcaş, sicriul fiind depus pe scena din Sala mare a Casei de Cultură a Stundenţilor din Cluj-Napoca. Oamenii au urmărit pe un ecran fotografii şi filmuleţe din viaţa şi activitatea artistului.


După slujba de înmormântare, programată, joi, de la 11.00, în Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca va avea loc un moment artistic folcloric in memoriam Dumitru Fărcaş.

Apoi, cortegiul funerar se va îndrepta spre comuna natală Groşi, judeţul Maramureş, unde Dumitru Fărcaş va fi înhumat într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.


Interpretul de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaş, a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

abonare newsletter