monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Boc anunță că și anul viitor Untold se va ține tot în centrul orașului. “Mulțumesc clujenilor pentru eforturile și sacrificiile făcute”

Primarul Emil Boc este de părere că și ediția din 2019 a festivalului Untold va avea loc pe Cluj Arena-Parcul Central și mulțumește clujenilor pentru “eforturile și sacrificiile făcute” în cele patru zile de festival.

Primarul spune că în acest an au fost mai puține sesizări în ceea ce privește zgomotul.

“Le mulțumesc tuturor clujenilor pentru efortul pe care îl fac să dăm această șansă de bucurie tinerilor și să oferim un spectacol care prin ținută și calitate nu e cu nimic mai prejos decât festivalurile de la nivel mondial. Asta nu înseamnă că nu sunt unele sacrificii ale clujenilor pe care le facem. Se vor face în continuare eforturi pentru a diminua disconfortul creat. Anul acesta am obținut un progres substanțial la scena de pe stadion, mult mai puțin sesizări în comparație cu anul trecut pentru ce înseamnă zgomot. Au fost mai multe sesizări pentru unele scene din parc unde acolo nu a fost reglată sonorizarea și am înțeles că s-au și aplicat amenzile corespunzătoare. Aici ar trebui să se lucreze în continuare pe viitor să se diminueze zgomotul. Eu nu sunt organizator să dau informații certe, dar nu am niciun motiv să mă îndoiesc că nu se va organiza tot aici. Nu văd unde mai poate exista o asemenea șansă de a avea toate facilitățile de calitate ca la Cluj. Nu am nicio altă informație alternativă”, a comentat Boc marți dimineață la un post de radio.


Boc spune că pe durata celor patru zile nu au fost incidente majore.

“Partea bună e că festivalul Untold s-a încheiat fără niciun fel de probleme majore, dincolo de câteva contravenții și amenzi aplicate în baza legii. Per ansamblu, evenimentul poate fi catalogat o reușită pentru că așa cum au spus și artiștii de pe scenă, imaginea Clujul va fi dusă încă o dată pe tot mapamondul din SUA și Anglia până în alte colțuri ale planetei. Aici e vorba de România, despre Cluj și ne bucurăm că am putut oferi șansa unui festival de calitate care, din toate punctele de vedere, s-a ridicat la așteptările celor prezenți. Este un festival al oamenilor liber și al celor care gândesc deschis, e o mare plăcere să vezi marea asta de tineri care au o singură «armă» mâinile libere și în același timp să adune energii pozitive și să transmită energii pozitive, bun simț și speranța că generația de mâine reprezintă o șansă pentru această țară. E impresionant să vezi o asemenea manifestare. Am câțiva favoriți dar nu pot fi la nivelul tinerilor să cunosc fiecare melodie, fiecare vers. Era o mare plăcere să vezi că ei cunoșteau versurile la foarte multe formații. Mulțumesc încă o dată tuturor structurilor statului român de la nivel local, de la nivel național care și-au dat concursul pentru a avea un eveniment în siguranță în care fiecare să se simtă că e în deplină securitate și că tot ce s-a întâmplat acolo a fost supervizat de profesioniști și că firecare părinte care a avut copilul acolo a știut că este în cele mai bune condiții. Nu am avut incidente majore, nu au fost probleme. Nu e ușor să ai patru zile încă un oraș în oraș. La peste 80.000 de oameni pe seară am mai avut un Cluj prezent cu ocazia festivalului. Mulțumim taximetriștilor pentru serviciile de calitate oferite, cu mici excepții, participanții au fost mulțumiți de serviciile prestate. Nu au fost incidente majore pe timpul festivalului. S-au acordat amenzi pentru tulburarea liniștii publice, contravenții. Practic, la 350.000 de oameni amenzile reprezintă menținerea sub control a evenimentului”, a mai spus Boc.