Actualitate

Emil Boc despre marele Dumitru Fărcaş: Muzica lui este în ADN-ul fiecărui român

Primarul Clujului, Emil Boc, consideră decesul lui Dumitru Fărcaş ”o pierdere pentru fiecare român” și spune că muzica acestuia este “în ADN-ul fiecăruia dintre noi”.

Boc spune că a aflat despre decesul lui Dumitru Fărcaș de la fiica acestuia.

“El nu pleacă dintre noi, doar dispare puțin. Îmi găsesc cu greu cuvintele pentru că doar acum câteva luni l-am sărbătorit împreună cu minunata lui fiică, cu familia și cu toți cei dragi într-un spectacol extraordinar la Casa de Cultură la 80 de ani și după aceea am avut o recepție la Casino care s-a întins până târziu în noapte și ne-a încântat inclusiv în acel moment cu inegalabilul lui taragot și cu capacitatea lui extraordinară de a simți românește. Muzica lui Dumitru Fărcaș este în ADN-ul fiecărui român. Nu se poate să nu vibrezi oriunde te-ai afla la Cluj, în Maramureș, în Canada, în SUA, în Hong Kong la extraordinara lui muzică, la talentul lui fără egal. Astăzi toți românii pierd un mare spirit, dar cu siguranță el va rămâne în eternitate în ADN-ul fiecărui român și să ne amintim de el așa cum îl știm fiecare, prin talent, prin muzică, prin capacitatea lui de a ne face să simțim românește și să vibrăm la muzica lui. Sincere condoleanțe familiei și e o pierdere pentru fiecare dintre noi. Nu mă așteptam. Tocmai a împlinit frumoasa vârstă de 80 de ani. Mai avea multe de arătat. Îmi amintesc că și la 75 de ani am avut ocazia să fiu alături de Dumitru Fărcaș când am dat și numele unei săli a Casei de Cultură a Studenților. A fost un moment special. Vom mai vorbi mult timp despre Dumitru Fărcaș. El nu dispare dintre noi, el doar dispare puțin. Va rămâne alături de noi prin muzica pe care a creat-o”, a comentat Boc marți dimineața la un post de radio.


Interpretul de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaş, a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj, Flavius Milăşan, a declarat că detaliile privind înmormântarea lui Dumitru Fărcaş vor fi comunicate de familie.


”În noaptea de luni spre marţi a decedat Dumitru Fărcaş în urma unui infarct, era internat la un spital din Cluj-Napoca. În luna mai a împlinit 80 de ani. Era pensionar, dar avea şi funcţia de consultant artistic la CCS, iar Sala Mare a instituţiei îi poartă numele. Transmitem condoleanţe familiei”, a spus Milăşan.

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler.

Ultimele Stiri
abonare newsletter